Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C

İran Üç Mossad Ajanını Tutukladı

İran Üç Mossad Ajanını Tutukladı
6 Kasım 2023 21:19
1.694

Adamların ülkedeki hedeflere kamikaze insansız hava araçları fırlatmayı planladıkları iddia ediliyor…

İran devlet haber ajansı IRNA’nın Pazar günü bildirdiğine göre, İsrail casus servisi Mossad’ın üç şüpheli ajanı İran-Afganistan sınırında insansız hava aracı saldırıları gerçekleştirmeye çalıştıkları iddiasıyla tutuklandı.

Ajansa göre “Mossad ajanı” olarak tanımlanan üç İran vatandaşı, İran İstihbarat Bakanlığı ve Taliban’ın istihbarat servisinin ortak operasyonu sonucunda iki ülke arasındaki dağlık bölgede yakalandı.

Gözaltına alınanların Afganistan sınırından İran’ın doğusundaki hedeflere intihar uçağı göndermeyi planladıkları bildirildi. Bu kişilerin sorgulanmak üzere İran’a nakledilmeleri bekleniyor. Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı verilmedi.

Bu gelişme, İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi’nin İsrail’in “kırmızı çizgileri aştığını” söylemesinden bir hafta sonra, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) hastaneler ve mülteci kampları da dahil olmak üzere sivil hedeflere yönelik günlerce süren aralıksız hava ve roket saldırılarının ardından “kara operasyonlarını genişlettiği” Gazze’deki duruma atıfta bulunarak gerçekleşti.

Batı Kudüslü yetkililere göre, Filistinli militan grup Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırarak 1.400’den fazla kişiyi öldürmesi ve 200’den fazla kişiyi rehin almasıyla Gazze’deki çatışma tırmandı. Buna karşılık olarak IDF, Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı bölgeye hava saldırıları düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre şiddetin tırmanmaya başladığı günden bu yana ölenlerin sayısı 3.900’ü çocuk ve 2.509’u kadın olmak üzere 9.488’dir. 24.000’den fazla kişi de yaralandı.

Gazze’de ateşkes çağrısında bulunan kitlesel protestolar dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde gerçekleşti. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Pazartesi günü yaptığı açıklamada “ateşkes çağrılarının İsrail’in Hamas’a teslim olması çağrısı olduğunu” ve bunun “gerçekleşmeyeceğini” söyledi. Birkaç hafta önce de “Hamas’ın İran, Hizbullah [Lübnanlı militan grup] ve onların takipçilerinden oluşan şeytani eksenin bir parçası olduğunu” ilan etmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.