Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

İslam Dünyası Filistinlileri Yüzüstü Bıraktı

İslam Dünyası Filistinlileri Yüzüstü Bıraktı
11 Mart 2024 22:46
1.651

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çoğunluğu Müslüman olan devletlerin Gazze’deki sivilleri İsrail askerlerine karşı korumakta başarısız olduğunu söyledi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çoğunluğu Müslüman olan ülkelerin İsrail güçlerinin Gazze’de Filistinli sivilleri öldürmesini engellemek için yeterince çaba sarf etmediğini söyledi. Erdoğan bu açıklamayı İsrail ile Hamas arasındaki savaş altıncı ayına girerken yaptı.

Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Erdoğan, “Filistinli çocukların, kadınların ve masum sivillerin yaşam hakkı söz konusu olduğunda İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin nasıl sadece bir kağıt parçasına dönüştüğüne hep birlikte şahit olduk ” dedi.

Erdoğan, Orta Doğu’daki savaşın, İsrail’e Gazze’deki operasyonunu sona erdirmesi için baskı yapmaya çalışırken “İslam dünyasının özellikle birlik içinde hareket etme konusunda hala çok önemli eksiklikleri olduğunu gösterdiğini” savundu.

Ne yazık ki yaklaşık 2 milyarlık nüfusuyla İslam dünyası Filistinlilere karşı kardeşlik görevini layıkıyla yerine getirememiştir.

Erdoğan, “diplomatik alandaki yoğun çalışma ve çabalara” rağmen, çoğunluğu Müslüman olan ülkelerin nihayetinde “Gazze’deki masum çocukların açlıktan, kurşunlardan ve bombalardan ölmesini engelleyemediğini” söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’ye hava ve deniz yoluyla yaklaşık 40,000 ton insani yardım ulaştırdığını söyledi.

Bu açıklamalar İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Gazze’nin Mısır sınırına yakın büyük bir şehir olan Refah’a yönelik saldırıyı sürdürme sözü vermesinin ardından geldi. Şehir ve çevresi, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Filistinlilere yerleşim bölgesinin kuzey kısmını terk etmeleri talimatını vermesinin ardından mültecilerle doldu. Netanyahu uluslararası ateşkes çağrılarını reddederek IDF’nin Refah’taki “son Hamas kalesini” de temizlemesi gerektiğini savundu.

Militan grubun 7 Ekim’de beklenmedik bir şekilde güney İsrail şehirlerine saldırarak yaklaşık 1.200 kişiyi öldürmesi ve 200’den fazla kişiyi rehin almasının ardından İsrail Hamas’a savaş ilan etti. Yerel yetkililere göre çatışmaların başladığı geçen yıldan bu yana Gazze’de 30,000’den fazla Filistinli öldürüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.