Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 18°C

İsrail Arap Ülkelerindeki Büyükelçiliklerini Tahliye Ediyor

İsrail Arap Ülkelerindeki Büyükelçiliklerini Tahliye Ediyor
19 Ekim 2023 21:27
1.246

Filistin destekçileri Çarşamba günü Gazze’de bir hastanenin bombalanmasını protesto etmek için sokaklara döküldü…

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Hamas arasındaki savaşa karşı düzenlenen Filistin yanlısı gösteriler nedeniyle Çarşamba günü Rabat ve Kahire’deki büyükelçilik çalışanlarını tahliye etti.

Gazze Şeridi’ndeki Al-Ahli Hastanesi’nin bombalanması sonucu en az 471 kişinin ölümü ve 314 kişinin yaralanmasının ardından Mısır ve Fas başkentlerindeki İsrail misyonlarının yanı sıra dünyanın diğer şehirlerindeki İsrail büyükelçilikleri önünde de gösteriler düzenlendi.

Saldırının ardından Tunus, Libya, Lübnan, Almanya, Irak, Türkiye, Ürdün, İran, Suriye, Kuveyt ve diğer ülkelerde de Filistin’e destek gösterileri düzenlendi. Bunun sonucunda İsrailli yetkililer dünya genelindeki diplomatik misyonlarda güvenlik önlemlerini arttırdı.

Tunus’un başkenti Tunus, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto eden binlerce göstericiye sahne oldu. AFP’ye göre göstericiler İsrail’i Gazze’deki hastaneye roket atarak yüzlerce insanın ölümüne neden olmakla suçladı.

Bu arada saldırı, 17 Ekim’de Misrata ve Libya’nın tüm büyük şehirlerinde büyük protestolara da neden oldu. Yerel protestocular Arap liderleri Filistinlilere yardım etmek için hiçbir şey yapmamakla suçladı.

Mitinge katılanlar, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırganlığını desteklediği iddia edilen Batılı ülkelerin büyükelçilerinin sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu. Protestocular, Greenstream boru hattının Libya’dan Avrupa’ya petrol ve gaz tedarik etmek için kullanılmamasını talep etti.

İsrail ordusu ve Başbakan Benjamin Netanyahu’ya göre hastane, Filistinli bir militan grup tarafından fırlatılan ve rotasından sapan bir roket tarafından vuruldu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.