Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 20°C

İsrail Gazze’de Hamas Dışında Her Şeyi Bombalıyor

İsrail Gazze’de Hamas Dışında Her Şeyi Bombalıyor
27 Ekim 2023 23:59
1.682

Siyasi analist verdiği demeçte, operasyonun asıl amacının Filistinlileri yerleşim bölgesinden çıkarmaya zorlamak olduğunu söyledi…

Siyasi analist Jackson Hinkle Perşembe günü verdiği mülakatta İsrail’in Gazze’yi sadece Hamas’ı ortadan kaldırmak için bombaladığı yönündeki iddialarının “delilik” olduğunu söyledi. Hinkle, İsrail güçlerinin devam eden kampanyalarında Gazze’deki sivil nüfusu hedef almaya odaklanmış göründüğünü savundu.

“Gazze’de Hamas dışında her şeyi bombaladılar” diyen ‘The Dive with Jackson Hinkle’ sunucusu, İsrail’i hastaneler, okullar, BM ve Kızılay tesisleri, camiler, kiliseler, evler ve hatta tahliye konvoyları dahil olmak üzere çeşitli sivil altyapıyı hedef almakla suçladı.

Analist bunun nedeninin İsrail’in bir Filistin devleti istememesi ve Gazze’deki operasyonun gerçek amacının Hamas’ı yenmek değil, Filistinlileri bölgeden çıkmaya zorlamak ve bölgeyi “sonsuza dek” ele geçirmek olduğunu öne sürdü.

“Tüm bunları yapmalarının nedeni Hamas’ı yenemeyeceklerini bilmeleridir. Bu yüzden Gazze’ye girmediler. Eğer girerlerse muhtemelen birçok Arap devletinden ve belki İran’dan da karşılık göreceklerini biliyorlar. Bu büyüklükte bir savaşta kazanamayacaklarını biliyorlar,” diyor Hinkle.

Hinkle, İsrailli yetkililerin Hamas’ı İslam Devleti (İD, eski adıyla IŞİD) ile aynı çizgide ya da benzer göstermeye çalıştığını ancak İsrail’in Gazze’deki eylemlerinin terörist taktiklere çok benzediğini savundu.

Washington’un İsrail’in yanında “sonsuza kadar duracağını” açıklaması ve Başkan Joe Biden’ın Yahudi devletine 14 milyar dolarlık bir askeri yardım paketi önermesini yorumlayan Hinkle, “İsrail’i fesh etme” ve “Ukrayna’yı da fesh etme” çağrısında bulundu.

“ABD vergi mükelleflerinin dolarları neden bu gibi ülkelere gidiyor? Daha da önemlisi, her gün böylesine korkunç savaş suçları işleyen ülkelere” diye sorguladı. ABD’nin şu anda kendi güney sınırında bir kriz yaşadığını ve 60.000’inin gazi olduğunu iddia ettiği 500.000’den fazla evsiz insanla uğraştığını belirtti.

“Joe Biden İsrail’e yaklaşık 900 ABD Deniz Piyadesi gönderirken bizim bunu yapıyor olmamız bana hiç mantıklı gelmiyor” diyen Hinkle, “çok büyük bir savaş görmek üzere olduğumuza” inandığını sözlerine ekledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 7 Ekim’de Hamas tarafından İsrail’e düzenlenen ve 1.400 kişinin hayatını kaybettiği sürpriz saldırının ardından yaklaşık üç haftadır Gazze’yi acımasızca bombalıyor. Gazze Sağlık Bakanlığı o tarihten bu yana İsrail saldırılarında 7,000’den fazla kişinin öldüğünü bildirdi. Bakanlık Cuma günü, IDF tarafından öldürüldüğünü iddia ettiği, aralarında 2.665 çocuğun da bulunduğu 6.747 kişinin ismini yayınladı. Bakanlık, birçok cesedin kimliği tespit edilemediği ya da kayıp olduğu için listenin eksik olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.