Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

İsrail “Karanlığı Yenecek Işıktır” – Netanyahu

İsrail “Karanlığı Yenecek Işıktır” – Netanyahu
26 Ekim 2023 19:59
3.072

İsrail başbakanı Gazze’de Hamas’a karşı “ezici bir zafer” sözü verdi…

Başbakan Benjamin Netanyahu Çarşamba günü ulusa sesleniş konuşmasında İsrail’in “özgürlük, ilerleme” ve aydınlık güçlerinin bir parçası olduğunu, Hamas’ın ise “şer eksenine” ait olduğunu söyledi.

“Hamas’a karşı savaşımız tüm insanlık için bir sınavdır. Bu, İran-Hizbullah-Hamas şer ekseni ile özgürlük ve ilerleme güçleri arasındaki bir mücadeledir” dedi. “Bizler ışığın insanlarıyız, onlar ise karanlığın insanları. Işık karanlığa karşı zafer kazanacaktır.”

Netanyahu, “Hamas’a karşı savaşımız aynı zamanda onların da savaşıdır” diyerek İsrail’in kampanyayı sürdürmek için dünya liderlerinden destek istediğini sözlerine ekledi.

Filistinli grubun 7 Ekim’deki saldırısını “tarihimizde kara bir gün” olarak nitelendiren Netanyahu, bu saldırının ancak savaştan sonra “derinlemesine araştırılacağını” söyledi. Bu arada Netanyahu, görevinin İsrail’i “düşmanlarımıza karşı ezici bir zafere” götürmek olduğunu savundu.

Başbakana göre İsrail’in iki hedefi “Hamas’ın askeri ve yönetim kabiliyetlerini yok ederek onu ortadan kaldırmak” ve 7 Ekim’de kaçırılan rehineleri kurtarmak için mümkün olan her şeyi yapmak.

Netanyahu, “Tüm Hamas teröristleri, Gazze’nin dışında, yerin üstünde, yerin altında, yürüyen ölülerdir” dedi. “Hamas’ın üzerine cehennem ateşi yağdırıyoruz. Şimdiden binlerce teröristi ortadan kaldırdık ve bu sadece bir başlangıç.”

Gazze’deki Filistinli yetkililer çatışmaların başlamasından bu yana en az 2.704’ü çocuk olmak üzere 6.546 kişinin öldüğünü kaydetti. İsrail ise çoğu Hamas’ın ilk saldırısında olmak üzere 1,405 kişinin öldüğünü bildirdi.

Netanyahu İsraillilere hükümetin “tıpkı Covid sırasında yaptığımız gibi devletin tüm vatandaşlarına kapsamlı yardım sağlamaya devam edeceği” ve “kimseyi geride bırakmayacağı” konusunda güvence verdi.

Ayrıca Gazze’ye bir “kara harekâtı” yapılacağı sözünü verdi, ancak “askerlerimizin hayatlarını daha iyi korumak için” operasyonun kamuoyunun gözünden uzak tutulması gerektiğini söyleyerek ne zaman yapılacağını açıklamadı.

Wall Street Journal Çarşamba sabahı ABD’nin İsrail’den kara saldırısını en azından bu hafta sonuna kadar ertelemesini istediğini bildirdi. İsmini vermek istemeyen yetkililere göre Pentagon, füze ve insansız hava araçlarıyla yapılan saldırılardaki artış nedeniyle bölgedeki ABD üslerine hava savunma sistemleri yerleştirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.