Dolar 32,2822
Euro 34,7702
Altın 2.394,53
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 17°C

İsrail Suriye’nin Ana Havaalanlarını Etkisiz Hale Getirdi

İsrail Suriye’nin Ana Havaalanlarını Etkisiz Hale Getirdi
23 Ekim 2023 21:11
1.402

Hava saldırısı Şam’da bir havalimanı çalışanının ölümüne neden olurken, Halep havalimanı da saldırının ardından hizmet dışı kaldı…

Suriye devlet haber ajansı SANA, İsrail’in Suriye’nin iki ana havalimanına düzenlediği hava saldırısında bir kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını bildirdi. Her iki havaalanı da faaliyet dışı bırakıldı.

SANA’nın Suriyeli askeri yetkililere dayandırdığı habere göre, “Pazar günü sabah 05:25 sularında, İsrail düşmanı eş zamanlı olarak Lazkiye’nin batısındaki Akdeniz yönünden ve işgal altındaki Suriye Golan’ı yönünden Şam ve Halep uluslararası havaalanlarını hedef alan füze dalgalarıyla bir hava saldırısı gerçekleştirdi.”

Medya kuruluşunun aktardığına göre Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şam Uluslararası Havalimanı Meteoroloji Dairesi’nden bir sivil çalışanın saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi.

Bakanlık Şam ve Halep’ten yapılan tüm uçuşların Lazkiye Uluslararası Havaalanına yönlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Hava saldırısı İsrail’in Halep Uluslararası Havaalanını vurmasından sadece bir hafta sonra gerçekleşti.

Times of Israel’in haberine göre saldırı, Suriye’den İsrail kontrolündeki Golan Tepelerine iki füze atılmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Geçen hafta başında İsrail Hava Kuvvetleri Şam ve Halep Uluslararası Havaalanlarını da vurmuştu. Ayrı bir olayda, İsrail’in sınır bölgelerini hedef alan bombardımanın ardından İsrail birlikleri Suriye topraklarına top ve havan mermileri ateşledi. Reuters, Suriye’nin güneyinde üslenen Filistinli bir grubun İsrail’e üç roket attığını iddia etti. İsrail ordusu da füzelerin fırlatıldığı iddia edilen yerleri hedef aldıklarını ve karşılık verdiklerini açıkladı.

Suriye, İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri operasyonunu kınadı ve Devlet Başkanı Beşar Esad, İsrail’in Gazze’de “kadın ve çocukları hedef alan” hava saldırılarına son vermesi çağrısında bulundu.

Hamas ve İsrail arasındaki çatışma 7 Ekim’de Filistinli militanların bir füze saldırısı ve sürpriz bir baskın düzenlemesinin ardından yeniden alevlendi. İsrail Gazze’ye yoğun hava saldırılarıyla karşılık verirken, üst düzey yetkililer Hamas’ı yoğun nüfuslu Filistin topraklarından söküp atmak için bir kara operasyonu düzenleme sözü verdi.

Her iki tarafın yetkililerine göre, son şiddet olaylarında en az 4,000 Filistinli ve 1,400 İsrailli öldü, binlerce kişi de yaralandı. BM ve insan hakları grupları Gazze’de insani bir felaketin yaklaşmakta olduğu konusunda alarm verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.