Dolar 32,3241
Euro 34,8370
Altın 2.389,49
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C

İsrail Tankı Kazara Mısır Karakolunu Vurdu

İsrail Tankı Kazara Mısır Karakolunu Vurdu
23 Ekim 2023 21:21
1.649

IDF, bir sınır gözetleme kulesinin ateş altında kalmasının ardından komşusundan özür diledi…

Mısırlı sınır muhafızları, İsrail’in Hamas’la savaşı sırasında gözetleme kulelerinden birine isabet eden bir İsrail tank mermisinin parçaları nedeniyle yaralandı.

Olay Pazar günü İsrail, Gazze ve Mısır sınırlarının birleştiği Kerem Şalom yakınlarındaki Mısır kontrol noktasında meydana geldi. Mısır Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Albay Gharib Abdel-Hafez Gharib yaralanmaları “hafif” olarak nitelendirdi ve kaç sınır muhafızının mermi parçalarından yaralandığını açıklamadı.

Gharib yaptığı açıklamada “İsrail tarafı kasıtlı olmayan bu olaydan duyduğu üzüntüyü derhal dile getirmiştir” dedi. “Olay meydana geldi ve olayın koşulları araştırılıyor.”

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Pazar günü erken saatlerde bir açıklama yayınlayarak “olayla ilgili üzüntülerini” dile getirdi. Açıklamaya göre tank “yanlışlıkla ateş açtı ve bir Mısır mevzisini vurdu” ve olay soruşturma altında.

Aksilik, Mısır’ın kuşatma altındaki Filistinlilere insani yardım ulaştırılması için Gazze sınır kapısını açmasından bir gün sonra meydana geldi. Gazze’ye girmek için günlerdir bekleyen yaklaşık 200 yardım kamyonundan sadece 20’sinin Cumartesi günü bölgeye girmesine izin verildiği bildirildi. Pazar günü de 14 kamyondan oluşan ikinci bir konvoy Refah sınır kapısından Gazze’ye geçti.

IDF, İslamcı grubun bu ayın başlarında İsrail’e yönelik sürpriz saldırılarına karşılık olarak planlanan kara harekatına hazırlık amacıyla Gazze’deki Hamas hedeflerine hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana 4,700’den fazla Filistinli ve 1,400 İsrailli öldürüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.