Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

İsrail, Ukrayna’ya Hava Savunma Sistemleri Tedarik Etmeyi Reddettiğini Açıkladı!

İsrail, Ukrayna’ya Hava Savunma Sistemleri Tedarik Etmeyi Reddettiğini Açıkladı!
10 Kasım 2022 20:54
128

Savunma Bakanı, Ülkenin yeterince silah üretecek araçlara sahip olmadığını söylüyor

Savunma Bakanı Benny Gantz’a göre İsrail, Ukrayna’ya hava savunma sistemleri tedarik edecek üretim kapasitesine sahip değil. Kiev, Rusya’nın İran’dan aldığını iddia ettiği insansız hava araçlarına karşı Demir Kubbe ve diğer sistemlerin teslim edilmesini talep etti.

“Üretim ölçeğimiz ihracat ihtiyacının altında. Gantz Salı günü gazetecilere verdiği demeçte, Ukrayna’nın ihtiyaçları için yeterince büyük bir üretim üssümüz yok” dedi.

“Politika değişikliği kararı alınsa dahi hava savunma sistemlerimizi boşaltmamız mümkün değil.” diye ekledi.

“Her gün neler yapılabileceğini ve yardımlarımızı nasıl genişleteceğimizi kontrol ediyoruz, ancak NATO’nun Ukrayna’nın arkasında olduğunu unutmamalıyız.” Gantz

Kiev defalarca İsrail’den askeri yardım talep etti ve son olarak Demir Kubbe ve Ok hava savunma sistemlerine odaklandı. Kiev’in Tel Aviv Büyükelçisi Evgeny Korniychu geçen ay yaptığı bir röportajda, ABD’nin İsrail’e “İsrail’in dinlediği tek ülke” olarak Ukrayna’ya silah vermesi için baskı yapması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.