Dolar 32,2511
Euro 34,7147
Altın 2.413,53
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Açık
Samsun
21°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 17°C

İsrail Vatandaşlarına Türkiye’yi Derhal Terk Etmelerini Söyledi

İsrail Vatandaşlarına Türkiye’yi Derhal Terk Etmelerini Söyledi
18 Ekim 2023 17:01
2.254

Uyarı, ülkenin İstanbul’daki konsolosluğu önünde düzenlenen büyük bir protesto sırasında geldi…

İsrail, Gazze’de bir hastaneye düzenlenen ölümcül füze saldırısının yarattığı yaygın öfke ortamında artan terör saldırısı tehdidini gerekçe göstererek Salı günü vatandaşlarına Türkiye’den derhal ayrılmalarını tavsiye etti.

Ülkenin Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC), Türkiye’ye seyahat uyarısını dört kademeli uyarı sistemindeki en yüksek seviyeye çıkardı. İsrail medyası tarafından alıntılanan bir açıklamada, “Son olaylar göz önüne alındığında, terörist aktörlerin ve yalnız saldırganların dünyanın çeşitli ülkelerindeki İsraillileri hedef alma motivasyonunun artmasından endişe duyulmaktadır” denildi.

MGK ayrıca “gelişen tehdit ortamı ışığında” Fas için risk seviyesini 2. Seviyeye yükseltti ve “özellikle Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Azerbaycan’ı vurgulayarak” Arap ülkelerine ve İran’a sınırı olan devletlere “zorunlu olmayan” seyahatlerden kaçınma çağrısını yineledi.

Bildiri, Gazze’deki Ahli Hastanesi’ne düzenlenen füze saldırısında yaklaşık 500 Filistinlinin öldüğü haberinin ardından binlerce kişinin İstanbul’daki İsrail konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenlediği sırada yayınlandı. Sosyal medyada yayınlanan videolarda bazı göstericilerin konsolosluk binasına havai fişek fırlattığı, çitlere tırmandığı ve binayı ateşe vermeye çalıştığı görülüyor.

Filistinli yetkililer saldırıdan hızla İsrail’i sorumlu tutarken, IDF ve Başbakan Benjamin Netanyahu hastanenin Filistinli militan gruplardan biri tarafından atılan bir roketle yıkıldığını iddia etti.

Yine de saldırı Arap dünyasında ve ötesinde geniş çaplı kınamalara neden oldu. Amman bu trajediye, Çarşamba günü yapılması planlanan ABD, Ürdün, Mısır ve Filistin Yönetimi liderlerinin katılacağı bir zirveyi aniden iptal ederek karşılık verdi.

Batı Kudüs, Hamas ve müttefik militan grupların 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği ve aralarında yüzlerce sivilin de bulunduğu 1,000’den fazla kişinin öldüğü sürpriz saldırıdan bu yana Gazze’ye misilleme saldırıları düzenliyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.