Dolar 32,3989
Euro 34,7712
Altın 2.435,80
BİST 9.997,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 17°C

İsrail’deki Terör Saldırısında Bir Kişi Öldü, Sekiz Kişi Yaralandı

İsrail’deki Terör Saldırısında Bir Kişi Öldü, Sekiz Kişi Yaralandı
22 Şubat 2024 09:15
5.513

Yetkililer bir grup Filistinlinin Kudüs dışında silahlı saldırı düzenlediğini açıkladı…

İsrailli yetkililer, üç teröristin Perşembe günü Kudüs’ün kuzeyinde silahlı saldırı düzenlediğini, trafik sıkışıklığı sırasında bir otoyol kontrol noktası yakınında bir kişiyi öldürdüğünü ve sekiz kişiyi yaraladığını söyledi.

Polis, silahlı saldırganlardan ikisinin güvenlik güçleri ve silahlı siviller tarafından olay yerinde öldürüldüğünü söyledi. Times of Israel’e göre üçüncü kişi gözaltına alındı ancak durumu belirsiz.

Yerel medya, sağlık görevlilerinin öldürülen kişinin 20’li yaşlarda olduğunu söylediğini aktardı. Magen David Adom Ambulans servisi, aralarında durumu ağır olan 23 yaşındaki bir kadının da bulunduğu 12 kişiyi, durumu orta olan dört kişiyi ve hafif yaralı ve akut anksiyeteli diğer beş kişiyi tedavi ettiğini söyledi.

İsrail’in iç güvenlik servisi Shin Bet, teröristlerin Batı Şeria’da Beytüllahim yakınlarındaki Ta’amra köyünde yaşayan 26 yaşındaki Muhammed Zawahra ve 31 yaşındaki Kathem Zawahra kardeşler olduğunu açıkladı. Üçüncü saldırganın ise yine Beytüllahim bölgesinde ikamet eden 31 yaşındaki Ahmed Al-Wahsh olduğu tespit edildi.

Shin Bet, Zawahra kardeşlerden birinin daha önce İsrail’e yasadışı yollardan girdiği için hapse atıldığını kaydetti.

Polis, bir kontrol noktasından sadece birkaç yüz metre ötede trafikte bekleyen sivillere ateş açan üç saldırganın saldırı tüfekleri, hafif makineli tüfekler ve bir el bombası ile silahlandırıldığını bildirdi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir olay yerini ziyaret ederek saldırıyı durduran güvenlik güçlerine ve silahlı sivillere teşekkür etti.

“Giderek daha fazla silah dağıtıyoruz. Sanırım bugün herkes silahların hayat kurtardığını anladı” dedi ve Times of Israel’in aktardığına göre Kudüs’ü Filistin’e bağlayan yollara daha fazla kontrol noktası kurulmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

“Düşmanlarımız bahane aramıyorlar, düşmanlarımız sadece bize zarar vermek istiyorlar” diye ekledi.

Bu arada, sakinleri sık sık kontrol noktasından geçmek zorunda kalan Batı Şeria’daki bir İsrail yerleşimi olan Ma’ale Adumim’in belediye başkanı Guy Yifrah, hükümeti “Ma’ale Adumim sakinlerinin Filistinli araçlarla ortak seyahatini durdurmak” için “derhal” yeni bir yol inşa etmeye ve iki ek kontrol noktası kurmaya çağırdı.

“Filistinlilerle birlikte Route 1’de araç kullanmak saatli bir bombadır,” diyerek Filistinlilerin kontrol edilmeden Kudüs’e girmelerine izin verilmemesini talep etti.

Geçtiğimiz hafta İsrail’in güneyindeki Re’em Kavşağı’nda bulunan bir otobüs durağında bir silahlı saldırı daha meydana gelmiş, yalnız bir saldırgan iki sivili öldürmüş ve dört kişiyi de yaraladıktan sonra görevde olmayan bir IDF subayı tarafından etkisiz hale getirilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.