Dolar 32,3573
Euro 34,7827
Altın 2.401,47
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 21°C

İsyancılar Kafalarından Vurulmalı

İsyancılar Kafalarından Vurulmalı
31 Ekim 2023 22:58
2.054

Ramzan Kadirov, polise karşı gelen şiddet yanlılarının kafalarına kurşun sıkılması gerektiğini söyledi…

Rusya’nın güneyinde Müslümanların çoğunlukta olduğu Çeçenistan bölgesinin lideri Ramzan Kadirov, kolluk kuvvetlerine direnecek potansiyel isyancılara karşı ölümcül güç kullanılması talimatı verdi. Tehdit, komşu Dağıstan’da bir kalabalığın Yahudi karşıtı bir pogrom girişimiyle bir havaalanına saldırmasının ardından geldi.

Yerel medyaya göre, Pazartesi günü bölgesel bir hükümet toplantısında konuşan Kadirov, Çeçen yetkililerin herhangi bir isyancıyı “yakalayıp hapse atacağını” söyledi.

“Ya da, biliyor musunuz, havaya üç uyarı atışı yapın ve bundan sonra kişi yasalara uymazsa – alnına dördüncü atışı yapın” diye ekleyen üst düzey yetkili, talimatı bir “emir” olarak tanımladı.

Tüyler ürpertici uyarı, Ukrayna bağlantılı bir sosyal medya kanalının “İsrail’den mültecilerin” uçaklarla geldiği iddiasıyla galeyana geldiği iddia edilen bir kalabalığın Pazar gecesi Dağıstan’ın Makhachkala kentindeki uluslararası havaalanına girmesinin ardından geldi. Acil durum üzerine çevik kuvvet polisi sevk edilirken, çıkan çatışmalarda her iki taraftan 20 kişi yaralandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü yapılan güvenlik konseyi toplantısında krizden Ukrayna hükümetini ve Batılı destekçilerini sorumlu tuttu.

“[Stepan] Bandera ve [Adolf] Hitler’in diğer suç ortaklarının [Ukrayna’da] aslanlaştırıldığını biliyoruz. Ukrayna yönetiminin, Holokost suçlarına bizzat katılmış olan İkinci Dünya Savaşı Nazilerini alkışladığını biliyoruz” dedi.

“Şimdi, Batılı patronları tarafından yönlendirilen [Kiev], Rusya’da pogromları kışkırtmak istiyor” iddiasında bulundu. “Pislik bunlar. Bunu ifade etmenin başka bir yolu yok.”

Pazartesi günü sosyal medyada yaptığı ayrı bir paylaşımda Kadirov, genç Müslümanların yasaları çiğnemeye yönlendirilmekten kaçınmak için büyüklerinden tavsiye almaları gerektiğini söyledi.

Dağıstan’daki isyancılar için “Kendilerine, cumhuriyetlerine zarar verdiler” dedi. “Dağıstan’daki saygın kişilerin bu eylemlerin anlamsızlığını ve Batı’nın manipülasyonunu açıklayarak onlara çağrıda bulunduklarından eminim ama dinlenmediler. Peki bundan ne sonuç çıktı?”

Gençleri harekete geçmeden önce düşünmeye ve “akılsız bir güruha” dönüşmemeye çağırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.