Dolar 32,6103
Euro 34,6845
Altın 2.525,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

Kaçması İmkansız Cezaevi İlk Mahkumları Kabul Etti

Kaçması İmkansız Cezaevi İlk Mahkumları Kabul Etti
28 Şubat 2023 00:35
105

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, yeni tesisin gangsterlere onlarca yıl ev sahipliği yapacağını söyledi…

Orta Amerika ülkesinin Devlet Başkanı Nayib Bukele, ilk 2.000 mahkumun El Salvador’daki şiddet yanlısı sokak çetelerine yönelik baskıların ortasında kurulan bir mega hapishaneye nakledildiğini duyurdu.

Cuma günü Terörizmi Kapatma Merkezi’nde (CECOT) çekilen fotoğraf ve videolar, çok sayıda ağır dövmeli erkeğin, iç çamaşırlarına kadar soyulmuş halde, tam teçhizatlı silahlı muhafızların gözetiminde tesise geldiğini gösteriyor.

Mahkumlar, yere yan yana yerleştirilip zincirlenmeden önce elleri başlarının arkasında çömelmiş halde filme alındı.

Başkan Bukele, Twitter’da erkeklerin “çete üyeleri” olduğunu ve CECOT’un “onlarca yıl kalacakları, karışmış, nüfusa daha fazla zarar veremeyecekleri yeni evleri” olacağını söyledi.

Yetkililere göre, başkent San Salvador’un 74 kilometre (46 mil) güneydoğusunda yer alan sözde ‘mega hapishane’ 40.0000 hükümlüye ev sahipliği yapma kapasitesine sahip. Amerika’daki en büyük cezaevi olduğu söyleniyor.

Sekiz binadan oluşan tesisin 600 asker ve 250 polis tarafından korunduğu ve en modern ekipmanlarla donatıldığı bildiriliyor. Bukele daha önce CECOT’tan kaçmanın “imkansız” olduğunu iddia etmişti.

63fcbc71203027382368eac0 Life Haber Ajansı

Pasifik Okyanusu’nda yaklaşık 6,5 milyon nüfuslu bir ülke olan El Salvador, çete şiddetindeki büyük artışın ortasında Mart 2022’de olağanüstü hal ilan etti. O zamandan bu yana ülkede yaklaşık 64 bin kişi organize suça karıştığı şüphesiyle tutuklandı. Bunların çoğu şu anda gözaltında yargılanmayı bekliyor.

İnsan hakları aktivistleri, baskıların anayasaya aykırı olarak yürütüldüğüne dair endişelerini dile getirdiler ve çok sayıda zanlının tutuklanma emri olmadan tutuklandığını gördüler.

Ülkedeki suçluları “terörist” olarak tanımlayan Bukele, sokak çetesine üye olduğu için 30 yıla kadar hapis cezaları planlıyor. Devlet başkanına göre, baskı son aylarda El Salvador’da suçta önemli bir düşüşe yol açtı ve cinayet sayısı neredeyse sıfıra indi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.