Dolar 32,2758
Euro 34,6753
Altın 2.394,34
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Kenya Gizemli Hastalık Salgını Nedeniyle Okulu Kapattı

Kenya Gizemli Hastalık Salgını Nedeniyle Okulu Kapattı
5 Ekim 2023 21:47
1.521

Yetkililer, hastalığın 95’ten fazla öğrenciyi etkilediğini ve çoğunun yürüyemez hale geldiğini söylüyor…

Yerel medyaya göre, düzinelerce öğrencinin bilinmeyen bir hastalık nedeniyle hastaneye kaldırılmasının ardından Kenyalı yetkililer Çarşamba günü ülkenin batısındaki bir lisenin geçici olarak kapatıldığını duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan raporlar ve görüntüler, Batı Kakamega İlçesindeki Aziz Theresa’nın Eregi Kız Lisesi’ndeki etkilenen öğrencilerin çoğunun hastalık nedeniyle kısmen felç olduğunu ve yürüyemediğini gösteriyor.

Lise yönetimi ve ilçe hükümet yetkililerinin, salgınla ilgili soruşturmalar devam ederken, bir ila üçüncü seviyelerdeki öğrencilerin bir hafta ara vermesine izin vermeyi kabul ettikleri bildirildi.

Kakamega bölge hükümetinden yapılan açıklamada, “Form 1, 2 ve 3 öğrencilerinin geçici olarak ara vermelerine izin verildi ve durum dikkatlice değerlendirildikten ve benzer bir durumun tekrarlanmasını önlemek için gerekli önlemler alındıktan sonra önümüzdeki hafta tekrar rapor vermeleri bekleniyor” denildi.

Daily Nation gazetesinin haberine göre, okulu kısmen kapatma kararı, öğrencilerin taşkınlık yaparak devlet mallarına zarar vermesinin ardından gelirken, bazı veliler çocuklarını eve götürmekte ısrar etti.

Ancak Salı günü okulu ziyaret eden üst düzey bir Eğitim Bakanlığı yetkilisi, endişeli velilere durumun idare edildiği ve bu ay sonunda yapılacak ulusal sınavlara hazırlanan diğer öğrenciler için düzenli derslerin devam edeceği konusunda güvence verdi.

Africanews’in aktardığına göre bölge eğitim müdürü Jared Obiero, “Eğitim departmanı, ilçe hükümeti ve halk sağlığı departmanı çocukların uygun tedaviyi almalarını sağlamaya kararlıdır” dedi.

Çarşamba günü Kakamega İlçe Eğitim Yürütme Komitesi Üyesi Bonface Okoth basına yaptığı açıklamada salgının 95’ten fazla öğrencinin hastaneye kaldırılmasına yol açtığını söyledi.

Okoth, etkilenen öğrencilerden alınan kan, idrar ve dışkı örneklerinin daha ileri analizler için Kenya Tıbbi Araştırma Enstitüsü’nün Nairobi ve Kisumu’daki laboratuarlarına gönderildiğini söyledi.

Yerel bir hastanedeki bir sağlık görevlisi Kenyan Star haber ajansına yaptığı açıklamada, ön laboratuvar testlerinin kurbanların “yüksek elektrolitlere” sahip olduğunu tespit ettiğini söyledi. Elektrolit dengesizliğinin, vücuttaki mineral seviyelerinin aşırı yüksek ya da anormal derecede düşük olması durumunda ortaya çıktığı ve genellikle vücut sıvılarının kaybından kaynaklandığı söylenmektedir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.