Dolar 32,3442
Euro 34,8893
Altın 2.392,29
BİST 10.185,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Kimdir Bu Sinan OĞAN

Kimdir Bu Sinan OĞAN
2 Mayıs 2023 23:21
5.774

Sinan Oğan, Türk stratejik araştırmacı ve siyasetçidir.

14 Mart 1969 tarihinde Azerbaycan Türkü bir ailenin çocuğu olarak Iğdır’ın Melekli beldesinde doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamlamıştır. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesinde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve dekan yardımcısı olarak görev yaptı. 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasından önce Ebulfez Elçibey ile görüşme gerçekleştirdi ve Azerbaycan’ın bağımsızlığı sonrasında bir süre Elçibey’in Cumhurbaşkanlığı ofisinde çalıştı.1992-2000 yılları arasında TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası başkanlığı yaptı. Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi’ni (TÜRKSAM) kurdu ve başkanlığını yaptı.

TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda Avrasya’ya Bakış isimli dış politika içerikli bir haftalık programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmıştır. Metzamor Nükleer Santrali’nin kapatılmasına yönelik faaliyetleri koordine eden bir “sivil girişim” kurmuş ve koordinatörlüğünü yapmaktadır. Yayımlanmış 3 kitabı ve 500’den fazla makalesi bulunmaktadır.

Siyasi kariyerine Milliyetçi Çalışma Partisi’nde başlayan Oğan, daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçmiştir. 2015 yılında ise Milliyetçi İşçi Partisi’ni kurmuş ve partinin genel başkanı olmuştur.

Oğan, aynı zamanda çeşitli televizyon kanallarında siyasi yorumculuk yapmaktadır ve birçok kitap yazmıştır. Kendisi ayrıca Türk milliyetçiliği ve Türk dış politikası gibi konularda da araştırmalar yapmaktadır.

Oğan Türkçe’nin yanında İngilizce, Almanca ve Rusça bilmektedir.

Oğan, Milliyet “Sosyal Bilimler”, 1992 yılında Marmara Üniversitesi “Akademik Üstün Başarı” ve Ekoavrasya Derneği “Türk Dünyasına Hizmet” ödüllerinin yanı sıra Azerbaycan ve Kazakistan Devlet Nişanları ile ödüllendirildi.

11 Mart 2023 tarihinde Sinan Oğan, 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi için ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Aday olmak için gerekli 100.000 imzayı 26 Mart 2023 tarihinde tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.