Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C

Kitap Fuarlarının Önemi

Müzisyen, Şair, Yazar... İndex Yayınları
23 Şubat 2024 00:07
3.604

Kitap Fuarları çok önemlidir. Hem kişilerin gelişimi için hem de şehirlerin kültür yapısını ileriye taşımak için bir değerdir.

Lakin bir yazar ve Yayınevi sahibi olarak kitap fuarlarına getirilen manga kitapları, futbolcu, poster, afiş gibi kitap fuarının adına yakışmayacak materyallerin olmasını tasvip etmiyorum. Ve bu tarz kitap basımı yapan yayınevlerinin Kitap Fuarlarına yer almasına da karşıyım. Özgürlük adı altında bir ulusun çocukları ve gençliği kirletilmemeli…

Çocuk kitapları ve gençlik kitaplarının daha özverili bir şekilde ele alınmasını ve devlet yetkililerinin bu konuya bir uygulama getirmesi ve denetleme mekanizması olması gerektiğini düşünüyorum.

Bunların sebebi maddi kaygı veya daha çok para kazanma mantığı olmamalıdır. Çünkü bu sebep herhangi bir çocuğun veya gencin karşılığı olamaz.

Kitap Fuarları, ülkemiz insanının ve geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerimizin ufuklarını genişletmek, onlara ilham veren yazarlar, şairler ve düşünce insanlarıyla buluşturmak gayesinde olmalıdır.

Kitap Fuar’larının sadece yayınevlerinin kitaplarını tanıttığı, yazarların imza günü düzenlediği klasik bir fuarın ötesine geçip günün meselelerinin tartışıldığı, geleceğe yönelik düşünce iklimine katkı sağlayan bir platform olmasını gerekmektedir.

Bu bakış açısıyla organize edilen her Fuar, o şehrin ve yörenin bütünleşmesine katkı sağlayacaktır.

Kitap Fuarları, ülkemizin değerli düşünce insanları ve yazarlarıyla insanımızın temel meselelerine değinmek, onların ufuklarının genişlemesine imkân sağlamak amacıyla olmalıdır.

Kitap Fuarlarına katılım sağlayacak olan yazar ve düşünce insanlarının kendi alanlarında yeterli donanıma sahip olması gerekmektedir. Aynı zamanda dünya genelinde ve ülkemizde her geçen gün değişen ve dönüşen şehirler içerisinde, insanı anlamak ve geleceği nasıl inşa edebileceğimizi konuşmak üzerine, fikirlerin ışığında yol alabilecek bilgi birikime sahip olması gerekmektedir.

Onun için Kitap Fuarları başlı başına ciddi bir organizasyon işidir.

Saygım ile…

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.