Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 20°C
Çar 17°C

Kudüs 24 Saat İçinde İkinci Kez Vuruldu

Kudüs 24 Saat İçinde İkinci Kez Vuruldu
28 Ocak 2023 20:50
117

İsrailli yetkililer, açılan ateş sonucu iki kişinin ağır şekilde yaralandığını bildirdi.

İsrail polisi, Cumartesi günü Kudüs’te bir silahlı kişinin ateş açması sonucu iki kişinin ağır şekilde yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Henüz 13 yaşında olan zanlının “etkisiz hale getirildiğini” belirttiler.

Haaretz gazetesinin ülkenin kurtarma servisine dayandırdığı haberine göre, kurbanlar sırasıyla 47 ve 22 yaşındaki bir baba ve bir oğul.

Polise göre, zanlı ruhsatlı silahlar taşıyan iki silahlı sivil tarafından vuruldu.

Twitter’da “Yaralanan ve etkisiz hale getirilen teröristin kimlik kontrolü, onun 13 yaşında bir Doğu Kudüs sakini olduğunu ortaya koyuyor” dediler.

Olay, Cuma gecesi Doğu Kudüs’ün Silvan semtinde, şehrin sinagoglarından birinin önünde yedi kişinin hayatını kaybetmesi ve üç kişinin daha yaralanmasından saatler sonra meydana geldi. Saldırgan, Doğu Kudüs’ten 21 yaşındaki bir Filistinli idi. Memurlar tarafından öldürüldü.

Polise göre, Cuma günkü saldırının ardından aralarında “terörün ailesinin üyeleri” de bulunan 42 kişi tutuklandı. İsrail ve Batı Şeria’da güvenlik güçleri artırıldı ve polis “en yüksek” alarm seviyesine getirildi.

Perşembe günü, İsrail güvenlik güçleri Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampına baskın düzenledi. Yetkililer, ordunun ateş açarak öldürülen üç terör zanlısını tutuklamayı planladığını söyledi. Yerel yetkililer baskında dokuz Filistinlinin öldüğünü bildirdi.

Cuma sabahı Gazze’den İsrail’e çok sayıda roket atıldı. İsrail, yetkililerin Hamas militan grubuna ait olduğunu söylediği Gazze’deki hedefleri vurarak karşılık verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.