Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 18°C

Mandela: Filistinliler Kendilerini Korumak İçin Silahlanmalı

Mandela: Filistinliler Kendilerini Korumak İçin Silahlanmalı
14 Kasım 2023 22:37
1.321

Merhum Güney Afrikalı liderin torunu, İsrail’e her istediğini yapması için açık çek verildiğini söyledi…

Güney Afrikalı bir siyasi aktivist ve Nelson Mandela’nın büyük torunu olan Mayibuye Mandela, apartheid karşıtı merhum lider hakkında konuşurken Filistin halkına destek çağrısında bulundu.

Nelson Mandela’nın Güney Afrika’daki apartheid’ın karanlık günlerinde kendisiyle dayanışma içinde olan Filistinlilerin sarsılmaz desteği için derin minnettarlığını ifade ettiğini belirtti.

Mayibuye, İsrail’in her istediğini cezasızlıkla yapabileceğini düşündüğünü söyledi.

“Görünen o ki İsrail’e ne isterse yapması için neredeyse açık çek veriliyor. Amerika’yı suçlamıyorum, onlar her zaman tarihin yanlış tarafında yer aldılar” dedi ve ABD’nin “en güçlü propagandacılar tarafından finanse edilen” güçlü bir medyaya sahip olduğunu sözlerine ekledi. İsrail-Hamas savaşını apartheid ile karşılaştırarak, ABD’nin Nelson Mandela’yı tutuklamak için CIA ajanları gönderdiğini ve “uluslararası güçlerin olanları desteklediğini” iddia etti.

Güney Afrika’nın İsrail’e yaptırımlar uyguladığını ve “Filistin’i desteklemek için barış çağrıları yaptığını” söyledi. “İsrail’in büyükelçilikleri kaldırılmalıdır. Raflardaki yiyecekler, eğer İsrail’den geliyorsa, kaldırılmalıdır. İsrail’e yaptırım uygulamalıyız.”

Mayibuye, Filistinlilerin ve Hamas’ın kendilerini savunmaları gerektiğini ve Güney Afrika tarafından “silahlandırılmaları gerektiğini” söyledi.

Güney Afrika’nın Yahudi halkıyla herhangi bir sorunu olmadığını vurguladı. “Bizim Filistin halkına zulmeden, Gazze’deki çocukları ve hamile kadınları öldüren Siyonistlerle sorunumuz var” diyen Mayibuye, Güney Afrika’daki apartheid döneminde, “kendi ten renklerine karşı” zalimlere karşı savaşan beyazlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Mayibuye “ideal durumun iki devletli bir çözüm olacağını” söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.