Dolar 32,3171
Euro 35,0910
Altın 2.299,97
BİST 9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Yağmurlu
Samsun
20°C
Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

Mitat GELİNCİK; Temiz Dünya

25 Eylül 2022 16:12
414

Merhaba dostlar
Yeni bir başlangıcın , hepimize hayırlı olması dileklerim ile….
TEMİZ DÜNYA
Bugün sizler ile, dünyamızı el birliği ile kirleten, YOZLAŞAN,YOZLAŞTIRILAN, bir toplum olma üzerine sohbet edeceğiz.
Dostlar yaklaşık olarak son 5 yıldır dilimize pelesenk olan bir “Z KUŞAĞI “ adlandırması var. Bu Z kuşağı diye adlandırılan 15-25 hadi biraz daha esnetirsek 30 lu yaşlara kadar giden GENÇLİK…
Bu gençlik sanki bizim evlatlarımız değilmiş gibi, sanki bunlar duvar kovuğundan çıkmış gibi, sanki bunlar gökten zembil ile inmiş gibi , sanki,sanki uzaydan gelmişler gibi hep eleştiriyoruz.
Bunlar kendisine, ailesine, ülkesine, çevresine duyarsız, vurdum duymaz, tepkisiz ,günlük hatta anlık yaşayan , geçmiş ile bağları olmayan, geleceğe yönelik planlar ve hazırlıklar yapmayan bir gençlik.
Dostlar .. Peki bu işte bizlerin hiç mi suçu yok. Hep kusuru “Z KUŞAĞINDA” mı arayacağız.
Bizler neden hiç öz eleştiri yapmıyoruz. Biz büyükler bu gençlere, gerek maddiyatta, gerekse de maneviyatta ne kadar örnek oluyoruz.
Şimdi şöyle bir düşünelim veya hayal edelim.. Peygamber efendimiz (S.A.V) , arkasında Peygamberler ordusu yaşadığımız şehri teftişe geliyorlar….
Ve teftiş başlıyor.
Kabe’yi inşa eden Hz. İbrahim a.s inşaatın demirinden, çimentosundan çalan bir MÜTEAHHİTİN yüzüne tükürmez miydi?
Kalitesiz iplik ile ördüğü kazaklar üzerine , kalite bir markanın ismini basarak onu piyasaya süren KONFEKSİYONCULAR , Hz İdris’in yüzüne nasıl bakacak
Çürük ve kalitesiz tahtalarla üretilen mobilya malzemelerini, kalite mal fiyatına satan MARANGOZLAR Hz Nuh’un yüzüne nasıl bakacak?
Sütüne su karıştırarak daha çok para kazanmaya çalışan , veya hasta hayvanını kesip piyasaya süren ,bir BESİCİ Hz. Salih’in hayatını bilse neye yarar bilmese neye yarar?
İşlettiği ekmek veya simit fırınında , ekmeğin veya simitin gramajından çalarak daha karlı olduğunu sanan bir FIRINCI Hz. Zülkif’in mesleğini devam ettirdiğinin farkındamıdır acaba?

Hastalarını muayene ederken, onların kalbinden önce ceplerine bakan , zengin hastaları ile ilgilenip, fakirlerin yüzüne bakmayan , hastane odasında değil de özel muayene salonunda hastası ile daha çok ilgilenen DOKTORLARA , ilk şamarı Hz. Lokman atmaz mı?
En çok rüşvet veren veya hediye veren ilaç mümessilinin veya ilaç firmasının ilaçlarını yazan bir HEKİM Hz. Lokman’ın yüzüne bakabilir mi ?
Dokuma tezgahında çalışan bir DOKUMACI veya bir FABRİKATÖR , Hz İlyas’ın mesleğini devam ettirdiğinin bilincinde olmak ve ona göre davranmak zorunda değimlidir?
Balık tezgahında bayat ve kokmuş balıkları “taza balık” diye satmaya çalışan BALIKÇI Hz Yunus deyince neyi hatırlıyor acaba?
Bahçesinde yetistirdiği sebze ve meyveleri hormon ile şişiren bir ÇİFTÇİ veya YETİŞTİRİCİ Hz. Üzeyir’in bir bahçıvan olduğunu, bağ bahçe işleriyle uğraşanların PİRİ olduğunu biliyor ve ona göre mi davranıyor acaba ?
Alemlere rahmet olarak yaratılan Peygamerimiz Hz Muhammed (S.A.V) “21. Yüzyılın pazarlama tekniklerini öğrendiniz de , benim TİCARET AHLAKIMI niye unuttunuz “diye sorarsa ne cevap vereceğiz .. Yüzüne nasıl bakacağız …
Dostlar eleştirmek kolay uygulamak zordur..Temizliğe önce kendi kapımızdan başlarsak , kapımız temiz olur…Kapımız temiz olursa Sokağımız temiz olur… Sokağımız temiz olursa mahallemiz temiz olur..Mahallemiz temiz olursa Şehrimiz temiz olur..Şehrimiz temiz olursa Ülkemiz temiz olur ..Ülkemiz Temiz olursa DÜNYA temiz olur…
Gelecek nesillere TEMİZ GELECEK, TEMİZ DÜNYA bırakmak ümidiyle ..
Kalın Sağlıcakla …..!!!!

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

  1. Zago dedi ki:

    Yeni köşe yazarlığı kariyerinde başarılar diliyorum,güzel bir yazı olmuş,ders çıkarılması gereken konulara değinilmiş.Tebrikler.

  2. Aydan dedi ki:

    Çok doğru noktalar ele alınmış, kaliteli bir yazı olmuş. Yazılarınız devamını mutlaka bekleriz, sevgiler.

  3. Murat dedi ki:

    Mİtat bey
    Kaleminize sağlık güzel bir yazı olmuş tebrik ediyorum.
    Başarılar diliyorum.