Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

NASA’nın Dünyayı Kurtarma Provası Bugün Başlıyor

NASA’nın Dünyayı Kurtarma Provası Bugün Başlıyor
27 Eylül 2022 00:06
127

NASA, Dünya ile bir asteroidin olası çarpışma senaryosuna karşı, ilk kez bir savunma testi yapılacak. DART isimli görev kapsamında, uzay aracının milyonlarca kilometre uzaklıktaki bir asteroide çarpması planlanıyor.

2 5 Life Haber Ajansı

Dünya`ya hızla yaklaşan bir asteroid, dinazorlarla aynı kaderi paylamamıza mı neden olacak, yoksa insanlar teknolojinin de yardımıyla hayatta kalabilir mi?

3 2 Life Haber Ajansı

NASA, bu soruya cevap bulmak için bu gece yarısı DART (Çift Asteroid Yönlendirme Testi) görevini test edecek.

4 1 Life Haber Ajansı

Güneş Sistemimizdeki önemli bir cismin hareketini kasıtlı ve ölçülebilir şekilde değiştirmeye çalışacak. Başka bir deyişle, bir asteroide çarpacak.

5 1 Life Haber Ajansı

DART, 24 Kasım 2021de fırlatıldı. Hedefi, Dünyadan 11 milyon kilometre uzaklıkta, birbirinin etrafındaki yörüngede dönen bir çift asteroit.

6 1 Life Haber Ajansı

Çiftteki daha büyük asteroidin adı Didymos ve çapı 780 metre. Sadece 160 metre genişliğindeki daha küçük asteroidin adı ise Dimorphos.

7 1 Life Haber Ajansı

İkisi birbirinin yörüngesinden 1,18 kilometre uzaklıkta ve bir yörünge 12 saate yakın sürüyor.

Çarpışma, kamera ve teleskoplar tarafından izlenecek. Astreoitin yörünge değişimini gözlemlemek ise haftalar sürebilir.

8 Life Haber Ajansı

Çapı 25 metre kadar küçük bir asteroid, nüfuslu bir alan üzerinde atmosfere çarparsa hava patlamasından yaralanmalara neden olabilir.

9 Life Haber Ajansı

Güneş Sistemimizde buna benzer 5 milyon nesne olduğu ve bunların yaklaşık yüzde 0,4`ünü keşfettiğimiz tahmin ediliyor.

10 Life Haber Ajansı

Böyle bir vuruşun her 100 yılda bir meydana geldiği tahmin ediliyor. Oldukça sık olmakla birlikte, genel risk ve etki riski nispeten düşük.

11 2 Life Haber Ajansı

Ancak Güneş Sisteminde her 20 bin yılda bir Dünyaya çarpan, yüzde 39`u Dimorphos büyüklüğünde 25 bin nesne olduğu tahmin ediliyor.

12 Life Haber Ajansı

Böyle bir nesne, nüfuslu bir alana çarparsa toplu kayıplara neden olabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.