Dolar 32,3038
Euro 34,8259
Altın 2.413,91
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C

Netanyahu Ameliyat Oldu

Netanyahu Ameliyat Oldu
1 Nisan 2024 21:42
1.991

İsrail Başbakanı fıtık ameliyatı geçirirken Adalet Bakanı Yariv Levin kısa bir süreliğine siyasetin dizginlerini eline aldı…

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Pazar günü genel anestezi altında tıbbi bir prosedür gerektiren fıtık teşhisinin ardından “çok hızlı bir şekilde göreve dönmeyi” umduğunu söyledi.

İsrail başbakanlık ofisi, Cumartesi günü yapılan “rutin kontrol” sırasında bir fıtık tespit edildiğini ve 74 yaşındaki liderin Pazar gecesi ameliyat sırasında kısa bir süre iş göremez hale geleceğini doğruladı. Netanyahu’nun yardımcısı ve yakın müttefiki, aynı zamanda ülkenin adalet bakanı olan Yariv Levin, prosedür sırasında geçici olarak başbakanlık görevini üstlendi.

Pazartesi sabahı erken saatlerde Netanyahu’nun ofisi ameliyatın başarılı geçtiğini ve kendisinin “iyi durumda olduğunu ve iyileşmeye başladığını” duyurdu.

Prosedür öncesinde Netanyahu bir basın toplantısı düzenleyerek durumunun ciddi olmadığını belirtti. İsrail lideri gazetecilere yaptığı açıklamada “Sizi temin ederim ki bu tedaviyi başarıyla atlatacağım ve çok hızlı bir şekilde görevimin başına döneceğim” dedi.

Fıtık, kas duvarındaki bir açıklık ya da zayıflık olup, iç doku ya da organın, genellikle karın bölgesinin, dışarıya doğru çıkıntı yapmasına izin verir. Ancak Netanyahu’nun doktorları fıtığın tam olarak nerede tespit edildiğini söylemedi.

İsrail’in en uzun süre görev yapan ve altıncı dönemine giren lideri geçtiğimiz Temmuz ayında bir kalp ameliyatı geçirmiş ve bu sırada kendisine bir kalp pili takılmıştı. Levin o dönemde Netanyahu iş göremez durumdayken başbakanlığa da vekalet etmişti.

Netanyahu’nun son sağlık endişesi, İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı yürüttüğü savaş devam ederken ortaya çıktı. Başbakan, geçtiğimiz Ekim ayında İsrail’e düzenlediği ve yaklaşık 1.200 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin rehin alındığı ölümcül baskının ardından Filistinli militan grubu ortadan kaldırma sözü verdi. Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail harekâtı Gazze’ye ağır hasar verdi ve en az 32,000 kişinin ölümüne neden oldu.

Pazar günü Netanyahu bir “zafer” elde etme konusundaki kararlılığını yineleyerek Gazze’nin güneyindeki Refah kentine yönelik yeni bir saldırı için “operasyonel planı” onayladığını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.