Dolar 32,5548
Euro 34,8424
Altın 2.428,50
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Netanyahu: İsrail Düşmanları Bir Bedel Ödeyecek

Netanyahu: İsrail Düşmanları Bir Bedel Ödeyecek
7 Nisan 2023 21:32
289

Başbakan, Lübnan’dan atılan roket yağmurundan Filistinli grupları sorumlu tuttu…

Başbakan Binyamin Netanyahu perşembe günü acil bir kabine toplantısında, İsrail düşmanlarının hükümetin yargı revizyonu konusundaki iç anlaşmazlıklara bakılmaksızın bir bedel ödeyeceğine söz verdi.

Yahudilerin Fısıh Bayramı sırasında Lübnan’dan İsrail’e 34 roket atılmasının ardından Başbakan, Düşmanlarımızı vuracağız ve onlar herhangi bir saldırganlık eyleminin bedelini ödeyecekler dedi ve İsrail medya kuruluşlarının iki ülke arasındaki en ciddi tırmanma olarak adlandırdığı şeyi işaret etti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü gazetecilere verdiği demeçte, saldırının sorumluluğunu hiçbir grup üstlenmedi. Ne Hamas ne de Beyrut iddialar hakkında yorum yapmadı.

Geçen hafta Netanyahu tarafından görevden alınan ancak kitlesel protestoların ardından görevine iade edilen Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın orduya roket saldırısına karşı olası tüm misilleme seçeneklerini hazırlaması ve bunları kabineye sunması talimatını verdiği bildirildi.

Adı açıklanmayan iki İsrailli yetkili, Axios’a Gazze’de Hamas’a karşı çok güçlü bir tepkinin kesin olduğunu, ancak hükümetin topyekûn bir savaştan kaçınmak istediği için IDF’nin Lübnan’daki eylemlerinin daha az kesin olduğunu söyledi. IDF’nin perşembe gecesi itibariyle Gazze’yi bombaladığı bildirildi.

Bununla birlikte, haber kaynağı tarafından elde edilen ve iki İsrail büyükelçisi tarafından onaylanan yazılı talimatlar, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın tüm büyükelçilere ev sahibi ülkelere İsrail’in Lübnan’a karşılık vermeyi planladığını bildirmeleri talimatını verdiğini gösteriyor. Ev sahibi ülkelerin dışişleri bakanlıklarına İsrail’in kendisini savunmak için gerekli adımları atacağı yönündeki baskının yanı sıra büyükelçilere, ev sahibi ülkelere Lübnan’dan gelen roketleri kınayan açıklamalar yapmaları için baskı yapma emri de verildi.

Perşembe günü kabinesine hitap etmeye devam eden Netanyahu, İsrail, Kudüs’teki Tapınak Tepesi’nde statükoyu sürdürüyor dedi ve Tapınak Dağı’nda şiddet kullanan herkese karşı harekete geçme sözü verdi. Ağır silahlı polis bu hafta başlarında Mescid-i Aksa’ya göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla baskın düzenledi ve kutsal Ramazan ayını kutlarken yüzlerce Filistinliyi tutukladı. Müslümanlar, İsrailli yerleşimcilerin kutsal alanda bir keçinin ritüel olarak kesildiğini açıklamasının ardından, yetkililerin görmezden gelme eğiliminde olduğu İsrail yasalarını ihlal ederek bölgeyi savunmak için harekete geçti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.