Dolar 32,5872
Euro 34,8381
Altın 2.508,91
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

Sahte Tweet’e 15 Ay Hapis Cezası

Sahte Tweet’e 15 Ay Hapis Cezası
10 Kasım 2022 08:23
112

Faslı bir adamın, bir kadına cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden bir video yayınladı

İspanyol bir Twitter kullanıcısı, yayınladığı videoda bir kadına saldırdığı görülen bir adamın Faslı bir tecavüzcü olduğunu iddia ettikten sonra, ülkede “sahte haber” yayınladığı için hapse atılan ilk kişi oldu. Ayrıca para cezasına çarptırıldı “eşitlik ve insan hakları konusunda bir ders alması” emredildi.

Kolluk kuvvetlerinde çalışan sanık, savunma anlaşması yaptı ve 15 aylık hapis cezasını kabul etti. Barselona Yüksek Mahkemesi şimdi cezanın ertelenip ertelenmeyeceğine veya adamı hapse gönderip göndermeyeceğine karar verecek. Buna ek olarak, 1.620 euro (1.619 dolar) para cezasına çarptırıldı, “internette profiller oluşturması” yasaklandı ve gazetenin sözleriyle “eşitlik ve insan hakları konusunda bir ders alması” emredildi .

Dava, 2019 yılında Barselona’nın kuzeyindeki bir sahil kasabası olan Canet de Mar’da bir kadının tecavüzüne uğramasıyla başladı. Olaydan sonra sanık, bir erkeğin bir kadını saçlarından tutarak yere sürüklemeden önce tekmelediği ve yumrukladığı bir videoyu yayınladı. Görüntülerdeki tecavüzcünün Canet de Mar’da devlet yardımı alan bir Faslı olduğunu ve bölgedeki daha fazla cinsel saldırıdan “bir grup Faslının” sorumlu olduğunu iddia etti.

Videonun tecavüzle ilgisi yoktu ve aslında Çin’de çekilmişti. Ancak polis , Canet de Mar’da reşit olmayan iki Kuzey Afrikalı göçmeni tecavüzden tutukladı. Polis, bir gencin kadına tecavüz ettiğini, diğerinin ise saldırıyı kaydettiğini söyledi.

İki zanlının uyruğu medyada belirtilmezken, Kuzey Afrikalı göçmenler bir konaklama merkezine yerleştirildiler. Merkezdeki yetkililer, yerel yetkilileri, sakinlerin “tartışmalı davranışları” konusunda uyarmıştı.

İspanyol hükümeti tartışmalı ‘Dezenformasyona Karşı Müdahale’ yasasını 2020’de kabul ederek, kolluk kuvvetlerinin sosyal medyayı yanlış bilgiler için izlemesine ve sorumluları cezalandırmasına izin verdi. Yasa, “basın özgürlüğünü aşındıracağını” ve hükümete “neyin dezenformasyon olup olmadığına karar verme yetkisi” vereceğini söyleyen Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından kınandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.