Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 21°C

ABD Yapımı F-18 Askeri Sergi Sırasında Düştü

ABD Yapımı F-18 Askeri Sergi Sırasında Düştü
20 Mayıs 2023 23:25
1.793

Pilot, jeti dev bir ateş topunda patlamadan önce kurtulmayı başardı…

ABD yapımı bir F-18 savaş uçağı, Cumartesi günü İspanya’daki bir hava üssündeki askeri sergi sırasında yere düştü ve şiddetli bir şekilde patladı. Pilot kazadan önce kaçtı ve yakındaki bir hastaneye kaldırıldı.

Olay, daha önce ABD Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan bir İspanyol Hava Kuvvetleri tesisi olan Zaragoza Hava Üssü’nde askeri ailelere yönelik bir gösteri öncesinde bir tatbikat uçuşu sırasında meydana geldi.

Video görüntüleri, jetin düzleşmeden ve burun dalışı yapmadan önce dik bir şekilde tırmandığını gösteriyor. Kaza mahallinden devasa bir ateş topu çıktı ve yanan jet yakıtı gökyüzüne siyah bir duman sütunu gönderdi.

Yerel gazete Heraldo de Aragon’un bildirdiğine göre, 1.000 saatten fazla uçuş yapmış bir kanat kaptanı olan pilot, uçaktan atıldıktan sonra bacaklarından, kalçalarından ve kollarından yaralandı. İspanyol Hava Kuvvetleri yaptığı açıklamada, hastaneye kaldırıldığını ve hayatının “tehlikede olmadığını” doğruladı.

Uçak, yoğun bir otoyolun yanında bulunan üssün çevresine düştü. Hava kuvvetlerine göre, bazı enkaz yerleşkenin dışına dağılmış durumda. Uçak çarpma anında tamamen parçalandı.

Kazanın nedeni belirsiz, ancak Cumartesi günkü neredeyse trajedi, İspanyol Hava Kuvvetleri’nin F-18’lerini içeren uzun bir kaza listesinin sonuncusuydu. 2017’de Madrid yakınlarındaki bir hava üssünde havalanan bir F-18 düştü ve pilotu öldü. 2009’da üç ve 2003’te bir ölümcül olmayan kaza meydana gelirken, 1990’lar ve 1980’ler boyunca Amerikan yapımı jetlerden altısı düşerek iki pilotu öldürdü.

İspanyol Hava Kuvvetleri şu anda F-35 ile değiştirmeyi planladığı bildirilen 84 F-18 kullanıyor, ancak Madrid bu raporları ne onayladı ne de yalanladı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.