Dolar 32,3785
Euro 34,7228
Altın 2.405,68
BİST 10.083,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 17°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Saldırı Trajik Bir Şekilde Çok Başarılı Oldu

Saldırı Trajik Bir Şekilde Çok Başarılı Oldu
7 Ekim 2023 22:56
786

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz’da, “Hamas’ın zaferi büyük ölçekte İsrail’in başarısızlığıdır” isimli makale yazıldı. Saldırının ‘trajik’ bir şekilde çok başarılı olduğu vurgulandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yakın bölgeleri, sabah erken saatlerde roket atışları nedeniyle çalan sirenlerle uyandı.

Hamas’ın askeri kanadı, İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ adını verdikleri bir operasyon başlattı. Abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e çok sayıda roket fırlatıldı.

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz’da, “Hamas’ın zaferi büyük ölçekte İsrail’in başarısızlığıdır” isimli makale yazıldı.

Makalede, İsrail Devleti’nin Hamas’ın saldırısıyla şok yaşadığını ve sınırdaki operasyonel savunma doktrinini yerle bir eden etkili, ani bir saldırı olduğuna değinildi.

İsrail ordusu askere ihtiyaç duyuyor

İsrail Savunma Kuvvetleri ve İsrail Polisi’nin, yedek asker alımından belirtilen yazıda, ordunun asker ihtiyacı vurgulandı.

“Bazı topluluklarda ve askeri üslerde korkunç katliamlar yaşandı” denilen yazıda, Güney’den Kudüs’e ve Tel Aviv bölgesine kadar İsrail’e binlerce roket ve füze ateşlenmesinin, İsrail’i oyalamak için olduğuna değinildi.

Hamas’ın askeri çabalarının Gazze sınırındaki İsrail toplulukları üzerinde yoğunlaşmasıyla başarılı olduğuna değinilen makalede, “Trajik bir şekilde çok başarılı oldu” sözlerine yer verildi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.