Dolar 32,4581
Euro 34,7712
Altın 2.427,94
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Samsun’un Bitmeyen Trafik Çilesi

Sadece adımı biliyorsun, hikâyemi değil…
19 Nisan 2023 23:48
4.589

Karadeniz’in en önemli bağlantı yolu Samsun. Uluslararası taşımacılıkta yoğun olarak kullanılan ve bu günlerde tatilcilerin yola çıkması ile yoğunlaşan Samsun Trafiği kısa zaman önce tamamlanan akıllı trafik sisteminin de katkısını ekleyince sürücüler için tam bir sabır testi oldu.

Trafik yoğunluğunu azaltmak için yapıldığını düşündüğüm en azından umut ettiğim akıllı trafik projesi elimizde patlamıştır. Yeni yapılan kavşak ve sinyalizasyon sistemine olumlu tepki aldığımız hiç kimse yok. Hem sürücü hem de yayalar şikayetçi. Cevaplanması gereken tek bir soru var aslında; “Bu proje neden çözümün değil de sorunun büyük bir parçası oldu?”

Bayrama bir gün kala Samsun’da yaşayanlara tavsiyem “Toplu Taşıma Kullanın…”

Bugün çok sevdiğim bir dostum Canik’ten Çatalçam’a gitmek üzere yola çıktığını söyledi, aradan geçen 2 saatte hala Atakum trafiğinden çıkamadığını söyleyince bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim.

Artık bu projeye dahil olan herkesin bir şekilde çözüm üretmek adına olumlu hamleler yapması gerektiğini düşünüyorum. En azından kırmızı ışık süreleri yeniden daha makul bir şekilde ayarlanmalı. Dönüş ve bekleme süreleri kontrol edilip trafiğin akışı olumlu yönde desteklenmeli. Bir önemli konuda bayram öncesi trafik yoğunluğu olacak yerler zaten bilinmekte, neden bu noktalara trafik polisi kontrolünde destek verilmedi anlam veremedim.

Hızla göç alan, gelişen ve nüfusu artan bir Samsun var, Karadeniz’in en gözde şehri. Fakat trafik sorunu her gün daha da güçlenerek büyümekte. Yetkililerin çok geç olmadan, birilerinin canı yanmadan bu soruna çözüm üretilmesi elzemdir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.