Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün Emaneti Emin Ellerde

Müzisyen, Şair, Yazar... İndex Yayınları
6 Mart 2024 21:14
1.361

Mardin/Derik, Mezopotamya’nın en nadide şehirlerinden birisi olan Mardin’in kıyısında kalmış ülkemizin kaliteli zeytinini yetiştiren ve ödül ile tescilli şirin bir ilçe…

Algıları kırmak, yapılamayanı yapmak cesaret ister. İşte tam da bütün mesele bu… Her daim söylediğim gibi şehirleri kalkındırmak beton yığınları yapmaktan değil, kültür, sanat, spor ve edebiyat ile gönüller yapmaktan geçer.

Bu vesileyle hem organizasyonuna katkı sağlamak, hem de bir yazar olarak katılım sağladığımız Derik 1.Kitap Fuarı, bugüne kadar görülmemiş ve kimsenin aklının ucundan bile geçmeyecek derecede fevkalade bir fuar oldu.

Fuar boyunca görmüş olduğumuz tek gerçek yüreklere dokundukça, insanlarla konuştukça artan samimiyet, kurulan sofralarda ekmeği paylaşmak. Hanelere misafir olmamız için davet edilmek. Anadolu insanının tam bir örf ve adet örneğinin gerçeğiydi.

Bu coğrafyanın insanları dışlanılmak korkusu ile kendi içlerine hapsedilmiş gibi… Onlara öyle olmadığını hissettirdiğiniz anda karşınıza bambaşka bir dünya çıkıyor. Aman hocam bir şey söylesin diye gözümüzün içine bakmaları hangi cümleye eşdeğer, inanın anlatamam.

“Hocam siz nerelisiniz!” diye sorduklarında, “Rize” cevabını duyunca, hepsinin ağzından duyduğum bir tek cümle vardı. “Biz Doğu Karadenizlilerin deniz görmemiş haliyiz” diye… Gerçekten de öyleydi, hatta diyebilirim ki belki de bizden daha fazlasıydı.

Tabi haliyle bunları sağlamak için bölgeye hâkim olmak ve gerekenleri gerektiği gibi yapmak da kurum ve kuruluşların işi… Lakin buralarda etkinlik yapmak zor, öyle her babayiğidin harcı da değil. Övmek için söylemiyorum, gerçekten vizyonu olan, gelişime açık, genç, dinamik yeterli bilgi beceri ve donanıma sahip olan Derik Kaymakamı ve Derik Belediye Başkan Vekili sevgili Evren Çakır Beyefendiye ve burada bulunan bütün kurum ve kuruluşların en alt kademesinden en üst kademesine kadar elini taşın altına koyan bütün herkese cani gönülden teşekkür ediyorum. Kurum ve kuruluşların halk ile bütünleşmesi de ilgimi çeken diğer bir olaydı.

Evet, her şeyde olduğu gibi kısmen kopukluklar olsa da bunlar işin tuzu biberiydi. İlk kez Kitap Fuarı heyecanı yaşanıyordu çünkü… Kimse kimseyi kırmadan ve üzmeden nihayete ermesi tamamıyla işini düzgün yapan insanların becerisiydi.

Bu bağlamda durum bir kez daha şunu gösterdi ki, sanat, edebiyat, müzik, spor v.s gibi kültürel etkinlikler bütün toplulukların birleştirici temel noktasıdır.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
23 Şubat 2024 00:07
22 Ekim 2023 12:43
18 Eylül 2023 20:23
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.