Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Şeriatla Yönetilen Afganistan’da Kadınlar, Güzellik Salonlarının Kapatılmasını Protesto Etti

Şeriatla Yönetilen Afganistan’da Kadınlar, Güzellik Salonlarının Kapatılmasını Protesto Etti
20 Temmuz 2023 00:00
1.590

Afganistan’da kadınlar Taliban’ın kadın güzellik salonlarını kapatma kararına karşı nadir görülen bir protesto gösterisi düzenledi.

Başkent Kabil’de toplanan kadınlar “iş, ekmek ve adalet” sloganları attı. Taliban muhafızları kadınlara tazyikli suyla karşılık verirken bazı protestocular kendilerine karşı şok tabancası da kullanıldığını söyledi.

BBC’nin AFP ajansından aktardığına göre, protestoya yaklaşık 50 kadın katıldı. Taliban, ülke genelindeki binlerce güzellik salonunu kapatmaları için işletmelere 2 Temmuz’dan itibaren bir ay süre vermiş, peruk takmanın ve kaş aldırmanın islami değerlere aykırı olduğunu ve çiftler evlendiğinde ailelerin güzellik salonlarına para harcadığını açıklamıştı.

Karar, halihazırda sınıflara, spor salonlarına ve parklara girmeleri yasak olan Afgan kadınlarının erişim alanlarını daha da kısıtlıyor. Yakın zamanda Taliban, kadınların Birleşmiş Milletler için çalışmasını da yasaklamıştı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.