Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

TikTok, Ekran Süresi Sınırını Belirliyor

TikTok, Ekran Süresi Sınırını Belirliyor
1 Mart 2023 21:31
133

18 yaşın altındaki kullanıcılar, varsayılan olarak bir saatlik erişimle sınırlandırılacaktır

Sosyal medya devi TikTok, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 18 yaşın altındaki kullanıcılar için günlük bir saatlik ekran süresi sınırını varsayılan olarak belirledi ve ayarın önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağını da sözlerine ekledi.

Platformda 60 dakika geçiren genç kullanıcılardan kaydırmaya devam etmeleri için bir şifre istenecek. Varsayılan sınırı tamamen kapatırlarsa ve düzenli olarak TikTok’ta 100 dakikadan fazla harcarlarsa, başka bir istem onlardan kendi ekran süresi sınırını belirlemelerini ister.

TikTok güven ve güvenlik başkanı Cormac Keenan Çarşamba günü bir blog yazısında, yeni kurulumun “ekran süresi yönetimi araçlarımızın kullanımını %234 artırdığını” yazdı.

Keenan , “Ekran başında geçirilen sürenin ne kadarının ‘çok fazla’ olduğu veya hatta daha geniş anlamda ekran süresinin etkisi konusunda toplu olarak onaylanan bir görüş olmasa da, gençlerin çevrimiçi dünyayı bağımsız olarak keşfetmeye başladıklarında genellikle ekstra desteğe ihtiyaç duyduklarının farkındayız” diye devam etti Keenan.

Uygulama ayrıca, bir ebeveynin kendi TikTok hesabını çocuklarının hesabına bağlamasına ve belirli kontroller uygulamasına izin veren Aile Eşleştirme işlevinin yeteneklerini genişletti. Ebeveynler artık belirli anahtar kelimeleri veya hashtag’leri içeren videoları çocuklarının beslemesinden filtreleyebilir ve özel bir programa göre (örneğin yatmadan sonra) bildirimleri kapatabilir ve ayrıca özel ekran süresi sınırları belirleyebilir.

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve Senato Cumhuriyetçileri, Çin’e ait sosyal medya platformunu yasaklamaya çalışırken, TikTok’un sosyal medya pazarındaki hakimiyeti – 2022’de ABD’de en çok indirilen uygulama oldu ve ülkede 100 milyon kullanıcıya sahip olmakla övündü. 2020 – bunun mümkün olup olmadığına dair soruları gündeme getirdi.

Aralık ayında yayınlanan bir araştırma, genç kullanıcılara uygulamaya kaydolduktan sadece birkaç dakika sonra intihar ve yeme bozukluklarıyla ilgili potansiyel olarak zararlı içeriğin gösterildiğini iddia ederken, psikologlar genç kullanıcıları platformda gördükleri nadir psikolojik durumları harekete geçirdikleri konusunda uyardı. Geçen yıl, eyalet başsavcılarından oluşan bir koalisyon, TikTok’un çocuklar için gerçekten zararlı olup olmadığına dair bir soruşturma başlattı.

BuzzFeed News’e göre TikTok ve Çin hükümeti, uygulamayı istihbarat toplama amacıyla kullandığını uzun süredir reddederken, iddiaya göre bir çalışan 2021’deki bir toplantıda “her şeyin Çin’de görüldüğünü” ifşa etti. Ana şirket ByteDance, TikTok’u Amerikalı gazetecileri gözetlemek için kullandıkları ortaya çıktıktan sonra iki yöneticiyi kovdu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.