Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 20°C

Üst Düzey Hamas Yetkilileri Öldürüldü

Üst Düzey Hamas Yetkilileri Öldürüldü
10 Ekim 2023 20:45
1.316

İsrail Savunma Kuvvetleri, Jawad Abu Shamala ve Zakaria Abu Ma’amr’ın Yahudi devletine yönelik saldırıları yönettiğini açıkladı…

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Hamas’ın ekonomi bakanı ve bir başka üst düzey siyasi büro üyesinin Pazartesi akşamı İsrail güçleri tarafından öldürüldüğü belirtildi. Ölümleri, IDF’nin Gazze’ye 100’den fazla hava saldırısı düzenlemesinden kısa bir süre sonra bildirildi.

Hamas daha sonra resmi internet sitesinde her iki kişinin ölümünü doğruladı ve “Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi’ni bombalaması sonucu şehit olduklarını” söyledi.

Cevad Ebu Şamala Hamas’ın siyasi kanadında ekonomi bakanı olarak görev yaparken, Zakaria Ebu Ma’amr IDF tarafından grubun Gazze’deki lideri Yahya Sinwar’ın yakın bir ortağı olarak tanımlanıyordu.

IDF Salı günü yaptığı açıklamada Ebu Şamala’nın “terörizmin finanse edilmesi ve yönetilmesinden” sorumlu olduğunu, Ebu Ma’amr’ın ise “örgütün karar alma mekanizmalarında yer aldığını ve İsrail Devleti’nin güvenliğine karşı birçok eylem planladığını” söyledi.

İsrail savaş uçakları Cumartesi gününden bu yana yoğun nüfuslu Gazze’yi bombalıyor; Pazartesi ve Salı günleri arasında Gazze Şehri’nin el-Furkan mahallesinde 250 hedef vuruldu.

IDF bu mahalleyi “terör yuvası” olarak tanımladı ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu hava saldırılarının “tam güçle devam edeceği” sözünü verdi.

Sivil kayıpların yüksek olduğu bildirilirken, Filistin Sağlık Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada saldırılarda 770 kişinin öldüğünü ve 4,000 kişinin de yaralandığını belirtti. Bakanlık ölenler arasında 140 çocuk olduğunu da ekledi.

Bombalama kampanyası Hamas’ın İsrail’e yönelik geniş çaplı saldırısına karşılık olarak başlatıldı. Cumartesi sabahından itibaren Gazze’den İsrail’e roket atışları başladı ve bazıları Tel Aviv’e kadar uzanan hedefleri vurdu. İsrail’in güneyinde hava saldırısı sirenleri çalarken Hamas savaşçıları sınırı geçerek Gazze yakınlarındaki Yahudi yerleşimlerine saldırdı.

Salı günü itibariyle en az 800 İsrailli öldürüldü ve 2,000’den fazlası yaralandı. Hamas’ın en az 150 İsrailliyi rehin tuttuğuna inanılıyor ve İsrail’in Gazze’ye uyarı yapmadan hava saldırıları düzenlemeye devam etmesi halinde bu esirleri canlı yayında infaz edeceği tehdidinde bulundu.

İsrailli yetkililer geri adım atacaklarına dair hiçbir işaret vermedi. İsrailli Tümgeneral Ghassan Alian Salı günü yaptığı açıklamada Filistin yerleşim bölgesi sakinlerine atıfta bulunarak “İnsanlara hayvan muamelesi yapılmalı” dedi. “[Gazze’de] elektrik ve su olmayacak, sadece yıkım olacak. Cehennemi istediniz, cehennemi alacaksınız” diyerek bir video mesajında uyarıda bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.