Dolar 32,2659
Euro 34,7491
Altın 2.402,68
BİST 10.279,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Açık
Samsun
21°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 17°C

Yapılan Hamleler Cesaret Verici

Yapılan Hamleler Cesaret Verici
7 Eylül 2023 23:18
2.204

Türkiye’nin ekonomide benimsediği yeni politikalar küresel alanda dikkat topluyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, yeni politikaların Türkiye’nin kredi notu için ‘açıkça pozitif’ olduğunu açıkladı. İngiliz Financial Times gazetesi ise Türk ekonomisinde atılan yeni adımların yabancı yatırımcıları geri çektiğini yazdı.

Türkiye, ekonomide yeni hedefler ve politikalar belirledi, 3 yıllık hedef ve politikaları içinde barındıran Orta Vadeli Program’ın ayrıntıları açıklandı. Türkiye’nin ekonomideki kararlı vizyonu, küresel alanda dikkat topluyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s ‘ten Türkiye açıklaması geldi.

Moody’s, Türkiye’nin ekonomi politikasındaki değişimin kredi notu için net şekilde olumlu olduğunu belirtti.

“Seçimden bu yana gördüğümüz hamleler cesaret verici”

Şirket analisti Dietmar Hornung, “Seçimden bu yana gördüğümüz hamleler cesaret verici. Aşağı yönlü önemli bir risk görmüyoruz” dedi.

Türkiye’nin kredi notunda herhangi bir artırım konusunda ise “Bu bir koşu değil, bir maraton.” yorumunu yaptı.

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, Türkiye’nin ekonomi politikasında yaptığı revizyonun yabancı yatırımcıya etkisini sayfalarına taşıdı.

Türkiye’deki ekonomik canlanmanın yabancı yatırımcıyı harekete geçirdiğini yazdı. Yabancı yatırımcının Türk hisse senetlerine ve tahvillerine yöneldiği belirtildi.

İngiltere, Avrupa, ABD Ve Orta Doğu yeniden Türkiye’ye odaklandı

Analizde, Türkiye’nin yeni ekonomik planına sadık kalacağına ilişkin umutlar verdiğine de dikkat çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyonla mücadelede sıkı para politikası uygulama sözü vermesiyle daha da güçlendiğinin altı çizildi.

Bütün bu olumlu ortamın etkisiyle son aylarda uluslararası yatırımcıların Türk sermaye piyasalarına olan ilgisinde gözle görülür ve olumlu bir değişim olduğu hatırlatıldı.

Haberde, İngiltere, Avrupa, ABD ve Orta Doğu’nun bir yatırım destinasyonu olarak Türkiye’ye yeniden odaklandığına dikkat çekildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.