Dolar 32,5064
Euro 34,5611
Altın 2.501,94
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 19°C

AB Benzinli Araç Yasağını Onayladı

AB Benzinli Araç Yasağını Onayladı
28 Ekim 2022 21:59
2.001

Otomobil üreticileri yakında, 2035 yılına kadar CO2 emisyonlarında %100 azalma sağlamalarını zorunlu kılan yeni düzenlemelerle karşı karşıya kalacak.

AB, otomobil üreticilerini 2035 yılına kadar CO2 emisyonlarında %100 azalma sağlamaya zorlayacak bir anlaşmaya vardı. Bu önlem, o yıldan itibaren blokta yeni benzinli ve dizel yakıtlı araçların satışını etkin bir şekilde yasaklayacak. Anlaşma Perşembe günü AB üye ülkeleri, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu’ndan müzakereciler arasında yapıldı ve AB içinde yeni bir yasa kabul edildiğinde hepsinin kabul etmesi gerekiyor.

Komisyon, anlaşmanın duyurusunun ardından yaptığı basın açıklamasında , “Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve Konseyi tarafından Avrupa’da kayıtlı tüm yeni otomobil ve kamyonetlerin 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu olmasını sağlayan anlaşmayı memnuniyetle karşılıyor” dedi .

Anlaşma ayrıca, 2030’dan itibaren satılan yeni otomobiller için CO2 emisyonlarında 2021 seviyelerine kıyasla %55’lik bir azalmayı da içeriyordu ve bu, mevcut %37,5’lik azalma hedefini aşıyor.

AB iklim politikası şefi Frans Timmermans, anlaşmanın herkese bir işaret olduğunu söyledi: “Avrupa sıfır emisyonlu hareketliliğe geçişi benimsiyor.”

Basın açıklamasına göre, yeni düzenleme “AB’nin ulaşım sistemini daha sürdürülebilir hale getirmeyi, Avrupalılar için daha temiz hava sağlamayı ve Avrupa Yeşil Anlaşması’nın gerçekleştirilmesinde önemli bir adımı” hedefliyor .

Anlaşma geçicidir ve şimdi hem Avrupa Parlamentosu hem de AB Konseyi tarafından resmi olarak kabul edilmesini gerektirmektedir. Bunun için zaman çerçevesi şu ana kadar belirsizdir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.