Dolar 32,5191
Euro 34,5735
Altın 2.504,25
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Avrupa Yeni Mülteci Krizine Hazırlanıyor…

Avrupa Yeni Mülteci Krizine Hazırlanıyor…
10 Kasım 2022 08:33
112

Doğu Avrupa ülkeleri bu kış yeni bir Ukraynalı mülteci akınına hazırlanıyor ve Slovakya önümüzdeki aylarda Ukrayna’daki düşük sıcaklıklar ve sıcak savaş nedeniyle yüz binlerce kişinin ülkeye gelebileceğini tahmin ediyor.

Raporda, Slovak hükümetinin bir acil durum planının bu kış ülkeye yaklaşık 700.000 mültecinin girebileceğini öngördüğü belirtiliyor.

“Ukrayna’da yerinden edilmiş çok sayıda insan şu anda kış için uygun olmayan koşullarda geçici olarak barındırılıyor.”

Ayrıca Avrupa ülkelerinin yeni bir mülteci krizine hazırlanmak için kabul merkezleri açtığı ve ürünleri stokladığı söyleniyor.

Macaristan’da, yardım kuruluşu Hungarian Reformed Church Aid’in sözcüsü Zsofia Dobis-Lucski, verdiği demeçte, son haftalarda Zahony kasabasındaki sınır tren istasyonuna günde yaklaşık 300-500 kişinin geldiğini söyledi.

Ancak, doğu Polonya’daki Przemysl’den bir yetkili olan Witold Wolczyk, şimdiye kadar çok az kargaşa fark etti. Aynı zamanda, yerel yetkililerin potansiyel olarak zor bir kışa ve yeni bir mülteci dalgasına hazırlanmaları gerektiğini söyledi. Wolczyk , “Sürekli hijyen ürünleri ve gıda stokları yapıyoruz” diye ekledi.

BM verilerine göre, şu anda Avrupa’daki çeşitli ulusal koruma programları kapsamında yaklaşık 4,5 milyon mülteci kayıtlıdır ve yaklaşık yedi milyon kişi de Ukrayna’da ülke içinde yerinden edilmiştir.

Kiev’e göre, Rusya’nın Ukrayna’nın enerji altyapısının %40’ını devre dışı bırakan elektrik santrallerine yönelik saldırıları nedeniyle Avrupa yeni bir mülteci krizine hazırlanıyor. Bombardıman, Moskova’nın Kiev’i stratejik Kırım Köprüsü de dahil olmak üzere Rus altyapısına “terörist saldırılar” düzenlemekle suçlamasının ardından geldi.

Bu çerçevede, Ekim ayı sonlarında Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereshchuk, ülkeden kaçan yurttaşlarını elektrik şebekesi üzerindeki baskıyı hafifletmek için bahardan önce eve dönmemeye çağırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.