Dolar 32,5981
Euro 34,8100
Altın 2.509,08
BİST 9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

Elon Musk, 200 Milyar Dolar Kaybeden İlk İnsan Oldu

Elon Musk, 200 Milyar Dolar Kaybeden İlk İnsan Oldu
31 Aralık 2022 21:32
173

Tesla patronu, otomobil üreticisinin hisselerinin düşük performansı nedeniyle servetinin bir yıldan biraz daha uzun bir sürede yarı yarıya azaldığını gördü.

Bloomberg Cumartesi günü Milyarderler Endeksi’nden yapılan hesaplamalara atıfta bulunarak, Tesla’nın sahibi Elon Musk’ın geçen yıl yaklaşık 200 milyar dolar kaybettiğini ve bu kadar parayı kaybeden ilk kişi olduğunu bildirdi .

Rapora göre Musk, Tesla’nın piyasa değeri geçen yılın sonunda 1 trilyon doları aştıktan sonra 340 milyar dolarlık net servete sahipti. Ancak, serveti şu anda 137 milyar dolar değerinde.

Analistler, kayıpların, Musk’ın Twitter’ı satın almasını izleyen haftalarda düşüşünü yoğunlaştıran ve bu yıl %65 oranında düşen Tesla hissesinin zayıf performansına bağlanabileceğini söylüyor.

Musk, sosyal medya platformunu satın alma maliyetini karşılamaya yardımcı olmak için Tesla hisselerini satıyor ve bu da yatırımcıların Twitter’ı Tesla’ya tercih ettiği yönünde suçlamalarına yol açıyor.

Ancak milyarder, otomobil üreticisi şirket hakkındaki endişelerini defalarca reddetti ve bu ayın başlarında Twitter’da ” her zamankinden daha iyi performans gösterdiğini” iddia etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.