Dolar 32,4559
Euro 34,7927
Altın 2.478,00
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Güney Kore Tesla’ya Ceza Verdi

Güney Kore Tesla’ya Ceza Verdi
3 Ocak 2023 18:54
135

EV üreticisi, yanlış reklam olarak etiketlenenler için yaklaşık 2,2 milyon dolar ödemek zorunda kalacak…

Güney Kore’nin antitröst düzenleyicisi, soğuk havalarda daha kısa olduğu ortaya çıkan elektrikli araçlarının (EV’ler) sürüş mesafesini abarttığı için Tesla’ya 2,2 milyon dolar (2,8 milyar won) para cezası verdi.

Güney Kore’nin Adil Ticaret Komisyonu tarafından Salı günü yayınlanan bir açıklamaya göre, otomobil üreticisi yanlış bir şekilde EV’lerinin sürüş menzilini ve şarj hızını ve ayrıca yakıt maliyeti tasarruf tahminlerini destekledi ve abarttı.

Gözlemciye göre, Amerikalı EV üreticisinin arabalarının sürüş menzili, düşük sıcaklıklarda çevrimiçi olarak ilan edilenin yaklaşık yarısı kadar düşebilir.

Elon Musk liderliğindeki şirket, web sitesinde, araçları harici güç kaynaklarıyla ön şartlandırma ve enerji tüketimini izlemek için uygulamasını kullanma dahil olmak üzere kış sürüşü ipuçları veriyor, ancak sıfırın altındaki sıcaklıklarda sürüş menzili kaybından söz edilmiyor.

Otomobil üreticisi, düzenleyicinin soruşturmasını başlattığı Şubat ayında Korece web sitesindeki reklamı değiştirdi.

Ülkenin ulaştırma bakanlığına göre Tesla, 2015 yılında Güney Kore’de bir ofis açarak Eylül ayı sonu itibarıyla Güney Kore’de 45.812 araba sattı. Satış rakamları Tesla’yı, yerli otomobil üreticileri Hyundai ve Kia’nın ardından %13 yerel pazar payıyla ülkenin üçüncü en büyük yeşil araç markası yapıyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.