Dolar 32,5595
Euro 34,8913
Altın 2.434,23
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Çar 32°C
Per 22°C
Cum 18°C
Cts 19°C

New York’ta Bir Binanın Çökmesi Sonucu Bir Kişi Öldü, Çok Sayıda Kişi Yaralandı

New York’ta Bir Binanın Çökmesi Sonucu Bir Kişi Öldü, Çok Sayıda Kişi Yaralandı
19 Nisan 2023 23:42
272

Kurtarma ekipleri, hayatta kalanları aramak için insansız hava araçları ve bir ‘robot köpek’ kullanmaya zorlandı…

New York’ta bir otopark çöktüğünde bir kişi öldü ve en az beş kişi yaralandı.

Aşağı Manhattan’da, Belediye Binası’na çok da uzak olmayan bir konumda yer alan binanın büyük bir bölümü, Salı öğleden sonra saat 16.00 civarında göçtü ve şehrin aktif yapı komiseri Kazimir Vilenchik’e göre, birinci kat “pankek” bir çöküşle bodrum katına çarptı…

New York Şehri İtfaiyesi olayda bir kişinin öldüğünü, tümü garajda çalışan beş kişinin de yaralandığını doğruladı. FDNY Operasyon Şefi John Esposito, hayatta kalanlardan birinin kısa bir süre üst katta mahsur kaldığını ancak başarılı bir şekilde tahliye edildiğini söyledi ve beş işçiden dördünün tıbbi tedaviye ihtiyacı olduğunu ve iyileşmesinin beklendiğini ekledi.

Otoparktan çekilen bir klip de dahil olmak üzere, çökme anını gösterdiği iddia edilen görüntüler internette dolaştı.

Diğer videolar, yapıdan toz yükselirken garaj çatısındaki açık bir deliğin kenarında sallanan arabalar ile binanın dışından gelen hasarın boyutunu gösteriyor.

Esposito, itfaiyecilerin daha fazla çökme riskinin çok büyük olduğu sonucuna vardıktan sonra geri çekilmek zorunda kalmasıyla, binanın hala ayakta duran kısmındaki dengesizlik nedeniyle kurtarma çabalarının “son derece tehlikeli” olduğunu söyledi.

Olay yerini değerlendirmek ve personeli tehlikeye atmadan hayatta kalanları aramak için departman, enkazı taramak için robotik ‘DigiDog’unu kullandı ve binayı yukarıdan görüntülemek için dronlar da kullanıldı.

Şehir itfaiye yetkilisi, binadaki herkesin bulunduğuna inandığını, ancak kurtarma ekiplerinin kimsenin enkazda mahsur kalmamasını sağlamak için gece boyunca aramaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Çökmenin nedeni henüz bilinmiyor, ancak şehir yetkilileri bir soruşturmanın sürdüğünü ve yakındaki binaların hasar açısından inceleneceğini doğruladı. Belediye Başkanı Eric Adams, dört katlı otoparktan geriye kalanların artık “tamamen dengesiz” olduğunu söyledi.

Belediye başkanı, binada göze çarpan herhangi bir kural ihlali bulunmadığını eklerken, şehir kayıtları, sahiplerinin 2003 yılından bu yana “tavan döşeme çatlakları” ve bazı bölgelerde “kusurlu beton” da dahil olmak üzere 25 ihlalden söz edildiğini gösteriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.