Dolar 32,6731
Euro 35,4172
Altın 2.505,29
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 30°C

Putin, Astana’ya İkili Oyunlar İçin Geldi

Putin, Astana’ya İkili Oyunlar İçin Geldi
3 Temmuz 2024 10:20

Rus lider Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısının yan etkinliklerinde bir dizi ikili görüşme yapacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üye ve gözlemci devlet liderlerinin 3-4 Temmuz tarihlerinde küresel ve bölgesel birçok konuyu tartışması beklenen Astana’ya geldi.

Kremlin’e göre Putin’in uçağı Çarşamba günü yerel saatle sabah 5 civarında Astana’ya indi.

Putin’in programı, Moskova’nın katılacak liderlerle görüşmek için iyi bir fırsat olarak gördüğü zirve öncesinde “çok önemli ikili temasları” içeriyor, dış politika danışmanı Yury Ushakov’a göre.
Ana protokol etkinliklerinden önce Putin’in Kazakistan, Azerbaycan ve Moğolistan liderleriyle, ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile görüşmesi bekleniyor. Rus lider ayrıca Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif ile görüşmeler yapması bekleniyor.

ŞİÖ, 2001 yılında kuruldu ve başlangıçta Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Çin, Tacikistan ve Özbekistan’ı içeriyordu. 2017’de Hindistan ve Pakistan örgüte katıldı, İran ise 2023 yılında tam üye oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.