Dolar 32,5873
Euro 34,7878
Altın 2.509,51
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

Ronaldo, Dünya Kupası’ndaki Kalp Kırıklığına Rağmen Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

Ronaldo, Dünya Kupası’ndaki Kalp Kırıklığına Rağmen Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı
11 Aralık 2022 21:43
226

İkonik futbolcu, Dünya Kupası’nda bir dönüm noktasına daha ulaştı…

Cristiano Ronaldo kendisi için başka bir futbol tarihi parçası çizdi, ancak Portekiz’in Cumartesi günü Fas’ın elindeki çarpıcı FIFA Dünya Kupası elemesinden sonra bunun onun için yetersiz bir teselli olacağından şüpheleniliyor.

İkinci yarıda Ruben Neves’in yerine oyuna giren Ronaldo, 196. uluslararası kupasını kazandı – Kuveytli Bader Al-Mutawa ile uluslararası futbol tarihinde en çok maça çıkan oyuncu oldu.

Bununla birlikte, 37 yaşındaki Al-Mutawa, Ocak ayının başlarında başlayacak olan Körfez Kupası’nda Kuveyt’e seçilirse rekoru geri alabilir – Kuveyt, açılış maçında FIFA Dünya Kupası’nı Katar’a ev sahipliği yapacak.

Ronaldo, daha önce İranlı Ali Daei’nin (109) elinde tuttuğu rekoru kırdıktan sonra, 118 golle uluslararası futbolda en çok gol atan rekoru elinde tutuyor.

Eski Manchester United adamı, Eylül 2021’de Dünya Kupası elemelerini 2-1 kazanan İrlanda Cumhuriyeti’ne karşı iki kafa golü atarak bu rekoru kırdı.

Ayrıca 11 golle Avrupa Şampiyonası tarihinin en çok gol atan oyuncusu.

Daha önce Katar’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda Ronaldo, beş farklı turnuvada gol atan ilk erkek oyuncu olmuştu.

Bununla birlikte, son Dünya Kupası’nda oynayan Ronaldo, Cumartesi günkü çeyrek finalde Fas’a karşı aldığı çarpıcı yenilginin ardından, bu ödülleri Katar’da oynamak için bir fırsat daha karşılığında takas edecekti. Dünya Kupası’nın dörtlü finalinde oynamak için.

Son düdüğün çalmasından hemen sonra sahadan koşarak çıkan ve yanaklarından dökülen yaşları örtmek için başarısız bir şekilde mücadele eden Ballon d’Or kazananı, yenilginin şeklinin dayanamayacağı kadar fazla olduğunu kanıtladı.

Portekizli takım arkadaşları kaptanlarını teselli etmek yerine Portekizli taraftarlara doğru yürümeyi tercih etse de, birkaç Faslı oyuncudan üzüntü aldı.

Ronaldo’yu A takımdan çıkardıktan sonra bir tartışmaya karıştığı söylenen Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, soyunma odasına giderken sırtına hafifçe vurdu.

Bunun Ronaldo’nun uluslararası arenadaki son hareketi olup olmadığı henüz belli değil – ama eğer öyleyse, onun izi uluslararası futbol rekor kitaplarında uzun süre hissedilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.