Dolar 32,4932
Euro 34,9317
Altın 2.431,38
BİST 9.789,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Sorunlar ve Fırsatlar

22 Mart 2023 12:40
283

Bismillahirrahmanirrahim

Âlemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan Allah’a hamt, Peygamberimize, âline ve sahabelerine salât ve selam ederiz.

Türkiye, bin yıllık tarihi boyunca dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında olmuştur. Böyle bir şanlı maziye sahip Türkiye’nin, tarihteki şerefli yerini yeniden alması, Milli Görüş’e dönmesiyle mümkündür. Türkiye; iyi yönetildiği ve yönlendirildiği takdirde, yeniden güçlü ve büyük bir ülke olmaması için hiçbir neden yoktur. Bu bakımdan 2023 seçimlerine giderken Türkiye’nin önünde ne kadar büyük sorunlar varsa, o kadar da büyük fırsatlar olduğu unutulmamalıdır. Yirmi yıldır, Türkiye gibi bir ülkeyi, AK Parti kadroları ve Sayın Erdoğan yönetmektedir. Bu dönemin bize miras bıraktığı üç şey; ahlâki ve manevi tahribat, ekonomik yıkım ve dış politika faciasıdır. Türkiye’nin bu hale gelmesi, AK Parti kadrolarının ve Sayın Erdoğan’ın benimsediği yanlış ve hatalı politikalardır. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının benimsediği yanlış ve hatalı politikaların dayandırıldığı zemin şudur:
1-Avrupa Birliği’nin üstün medeniyet ve kültür olduğunu kabullenmek, kuvveti üstün tutan Batı müktesebatını meşruiyetin kaynağı saymak.
2-Bir ezen ve ezilen düzeni olan faizci kapitalizmi benimseyip yürütmek.
3- ABD ve İsrail stratejik ortaklığını esas alan bir dış politikayı tercih etmek.

Bu üç şeye dayalı olarak yürütülen politikalar; Türkiye’yi işsizliğe ve açlığa sürüklemiş, borca esir etmiş, materyalist eğitimle nesiller ve millet, İslam’dan uzaklaştırılmıştır. Türkiye; birlik ve beraberliği tehdit eden kutuplaştırma ile bölünmenin eşiğine getirilmiştir. Kutuplaşma sonucunda milletimiz, yutulması kolay yumuşak lokma yapılmıştır. Bütün bu uygulamalar, BOP için, Büyük İsrail’i ihya ve inşa etmek için olmuştur. Sayın Erdoğan’ın ve AK Parti kadrolarının ve ortaklarının yirmi yıllık iktidarının özeti budur. Bu gidişatı Türkiye’de en iyi okuyan, Milli Görüş= Saadet Partisi kadroları olmuştur. Saadet Partisi; oynanan bu büyük oyunun önündeki en büyük engeldir ve milletimizin en güçlü savunma hattıdır. Ağır saldırılara muhatap olması bundandır. 2023 seçimlerinde Saadet Partisi’nin içinde bulunduğu Millet İttifakı, Türkiye ve milletimiz için önemli bir fırsattır. Bu fırsat heba edilmemelidir. Allah diriden ölüyü, ölüden de diriyi yaratandır. Bunun yansıması şudur. Cumhur İttifakı, diriden türeyen ölüdür. Millet İttifakı ise ölüden türeyen diridir. Millet İttifakı’nın diriliği Saadet Partisi’dir. Saadet Partisi’nin diriliği ise Milli Görüş’tür. Bunun bereketi, başka hiçbir şeyle mukayese edilemez. Bu bereketin kıymeti bilinmelidir.

KÖRLÜK VE SAĞIRLIK

Taassup, kişinin akıl, kalp ve baş gözünü kör eder, cehalet ise, kişiyi hakikate karşı sağır yapar. Kör görmez, sağır işitmez. Olayları Kur’an, sünnet ve salim bir fıkıhla ölçüp biçmeyen gafiller, şeytanı meleğin, meleği de şeytanın yerine koyuyorlar. Böyle oldukları için, Saadet Partisi’ne ve kadrolarına küfretmeyi, onları aşağılamayı, kin ve nefret dolu ithamlarda bulunmayı Müslümanlık sayıyorlar. Ürettikleri algıları, nassın yerine koyarak işledikleri günahları ve yürüttükleri faizci kölelik düzenini görmezlikten gelerek, zalimleşen bu işbirlikçiler, kendilerini bu zilletten kurtarmak için uzatılan saadet elini kırmaktan çekinmiyorlar. Saadet Partisi’ni yoldan çıkmakla suçlayanlar, yürüttükleri faizcilik ve zulüm düzeninin Müslümanlıkla örtüşmediğini görmezlikten geliyorlar. Onlar, balkon konuşmalarında dillerinden düşürmediği İslam’ın hangi ahlâki, iktisadi, sosyal ve siyasi hükümlerini ciddiye alıp uyguladılar, uyguluyorlar. Kur’an’ın Allah ve Resulüne karşı açılmış bir savaş olarak tanımladığı faizi, dünya gerçeği olarak ilan eden onlar değil midir? Domuzu kasaplık hayvan yapıp, Türkiye’yi, en fazla domuz eti tüketen ülke haline getiren onlar değil de diş güçler midir? Beyler, bindiğiniz dalı kesmeyin, hesap gününe inanıyorsanız, lütfen hesabınızı Kur’an, sünnet ve salim fıkıhla yeniden gözden geçiriniz. Sizlerin de kurtuluşu Milli Görüş ve Saadet Partisi’dir. Yuvanıza geri dönün, çünkü saadet yuvası, her türlü depremden sizi ve herkesi korur. Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni Bir Dünya, muhafazakâr demokratlıkla değil, sadece Milli Görüş’le, İslam’la kurulur.

YENİLİK VE DEĞİŞİM

Türkiye’nin gerçek bir iktidar değişimine ve yeni bir milli kalkınma programına ihtiyacı vardır. Devlet idaresinde ve ekonomik sistemde köklü reformlar, hiç zaman kaybedilmeden gerçekleştirilmelidir. Bu büyük ülkenin kıymetli insanlarına çok daha fazla önem verecek, insanlarımızın layık oldukları maddi ve manevi refaha ulaşmalarını sağlayacak adil bir iktidara ihtiyaç vardır. 2023 seçimleri bunu sağlayacaktır. Çünkü cevher; inanç ve azimdir. Gelişmenin amacı da aracı da insandır. Barış, hürriyet, adalet, refah ve itibar insan ve toplum içindir. Saadet Partisi’nin ana hedefi, insanı maddi ve manevi bakımdan ihya edecek bir düzenin yeniden kurulmasıdır. Millet İttifakı’nı ortaya çıkaran en önemli neden, ülkeyi adil bir yönetime kavuşturmaktır. Ülkemizin ve milletimizin maddi ve manevi kalkınması için adil bir iktidarı hedeflemek, aklın ve ilmin gereğidir. Muhatap olunan, ahlâki ve manevi tahribat, ekonomik yıkım, eğitim ve dış politika faciası, ancak adil bir iktidar eliyle düzeltilebilir. Saadet Partisi’nin içinde bulunduğu Millet İttifakı; ülkenin problemlerini tespit etmiş, çözüm yollarını ortaya koymuş, iktidara geldiği zaman da vakit kaybetmeden uygulamaya koyacağını ilan etmiştir. Ekonomi, doğru üretim yatırımlarıyla onarılacak, halkın refah düzeyi artırılacak, adil paylaşım sağlanacaktır. Sosyal ve ekonomik hayat, insan merkeze alınarak yeniden yapılandırılacaktır. İnsan hakları ve özgürlükler, yaşama ve güvenlik, düşünce ve ifade özgürlüğü ve örgütlenme hakkı, din ve vicdan özgürlüğü gibi üzerinde insanlığın anlaştığı, çoğu uluslararası sözleşmelerde zikredilen ve tabii hukuka aykırı olmayan temel haklar teminat altına alınacaktır. Güzel ahlâkın kökleşmesi ve geliştirilmesi, toplumsal hayatın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Selam hidayete tabi olanlara…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
27 Mart 2024 06:14
25 Ekim 2023 10:01
2 Ağustos 2023 09:09
29 Temmuz 2023 15:10
22 Temmuz 2023 12:40
19 Temmuz 2023 08:12
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.