Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Yağmurlu
Samsun
20°C
Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

Türkiye’nin En Büyük Elektronik Eşya Yenileme Merkezi

Türkiye’nin En Büyük Elektronik Eşya Yenileme Merkezi
14 Ekim 2022 22:39
146

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul’da Easycep Yenileme Merkezi’nin açılışını yaptı. EasyCep’in, 2021 yılında 1,2 milyon dolar tohum yatırımı aldıktan sonra, 2022 yılı başında 100 milyon dolar değerlemeye ulaşmayı başardığını belirten Varank, “Gelişen girişimcilik ekosistemi sayesinde Türkiye bugün artık sermaye yatırımlarında parlayan bir yıldız konumunda.” dedi.

Bakan Varank, Türkiye’nin en büyük elektronik eşya yenileme merkezi Easycep’in açılışını yaptı. Buradaki konuşmasında, Türk Standardları Enstitüsü ile ikinci el cep telefonlarının yenilenmesine dair bir standart geliştirildiğini belirten Varank, şunları söyledi:

BELGELENDİRME: Bu kapsamda belgelendirme işlemlerine hızlı bir şekilde başladık. Bugüne kadar 20 kuruluş hazırlıklarını tamamlayarak bizden yenileme merkezi olmaya hak kazandı. Güncel rakamla 155 bine yakın ikinci el cep telefonu yenilenerek, sertifikalı bir şekilde piyasaya arz edilmiş oldu. Yani döngüsel ekonomiyi destekleyerek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma noktasında çok değerli bir adım başlattık ve bu devam ediyor.

İKİNCİ EL SERTİFİKALI: İkinci el sertifikalı cep telefonu diyoruz. Peki, nedir bu sertifikalı telefon, oluşturduğumuz standart neleri getiriyor? Oluşturduğumuz bu standart ile kurulan cep telefonu yenileme merkezleri öncelikli olarak, müşteriden aldıkları telefonla eski kullanıcı arasındaki illiyet bağını tamamen ortadan kaldırıyorlar.

YENİLENMİŞ TELEFON: Cihazların onarılması veya değiştirilmesi gereken bir yeri varsa bunları yapıp, gerekli yazılımları ile ilgili müdahaleleri yapıp yenileme merkezleri bunları satacak hale getiriyorlar. Sattıkları yenilenmiş telefonun sorunsuz bir şekilde en az bir yıl çalışacağını garanti ediyor. Vatandaşımız artık güven içerisinde ikinci el cep telefonlarını satın alabiliyorlar. Akıllı telefon satışları özelinde baktığımızda dünyada akıllı telefonların 450 milyar dolarlık bir pazarı var. Ülkemizde de akıllı telefon pazarı oldukça büyük.

EKONOMİYE KATKI: Yenileme merkezleri ithalatın önüne geçerek ekonomik değer anlamında ülkemize önemli bir katkı sağlayacak. Cari açığın azaltılmasında rol oynayacak. Yenileme merkezleri sürdürülebilirlik, güvenlik ve ekonomik anlamda ülkemize büyük faydalar sağlıyor, önümüzdeki dönemde bu fayda artarak devam edecek. Bu piyasa büyüyecek, bu piyasadaki oyuncular çeşitlenecek, imkanlar genişleyecek.

500 İSTİHDAM HEDEFİ: Türkiye’nin en büyük yenileme merkezi olan Easycep’in açılışını yapmak üzere bir araya geldik. 2018 yılında ufacık bir mekanda kurulan Easycep, bugün 4 bin metrekare kapalı alanda Ticaret Bakanlığı yenileme merkezi lisansı ile faaliyetlerine devam ediyor. Şu anda 350 çalışanı var, yılsonu hedefleri 500 rakamını yakalayabilmek.

PARLAYAN YILDIZ: EasyCep 2021 yılında 1,2 milyon dolar tohum yatırımı aldıktan sonra 2022 yılı başında 100 milyon dolar değerlemeye ulaşmayı başardı. Türkiye’de buraya yatırım yapan çok ciddi melek yatırımcılar var. Burada hem şirketin hem de Türkiye’nin başarı hikâyesi var. Gelişen girişimcilik ekosistemi sayesinde Türkiye bugün artık sermaye yatırımlarında parlayan bir yıldız konumunda.

GİRİŞİMCİLİK: Son zamanlarda Türkiye olarak girişimcilikte iyi bir performans gösteriyoruz. Bu noktada genç nüfusum da bizim en büyük avantajımız. Biz gençlerimizin potansiyelinden faydalanabilmek için onlara dönük çok ciddi atılımlar yaptık. Deneyap teknoloji atölyeleri, Ekol 42 okulları, TEKNOFEST. Bunların hepsi girişimci neslin tohumlarının atıldığı uygulamalar, projeler.

YETENEK İSTANBUL DESTEK PROGRAMI: Yeni başlayan bir programımızın müjdesini buradan paylaşmak istiyorum. İstanbul Kalkınma Ajansımız tarafından gençlerimizin yazılım sektörüne kazandırılmasına yönelik 100 milyon lira bütçeli “Yetenek İstanbul” destek programını dün ilan ettik. Yetenek İstanbul programı ile yazılımcı eğitim ve istihdam merkezleri kurularak gençleri yazılım sektöründe yetiştirip istihdam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.