Dolar 32,3764
Euro 35,0246
Altın 2.326,54
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 21°C

Ünlü Ekonomist “Dünya Tarihinin En Büyük Balonu” Olarak İşaretledi

Ünlü Ekonomist “Dünya Tarihinin En Büyük Balonu” Olarak İşaretledi
5 Aralık 2022 22:39
122

Robert Kiyosaki, yatırımcıları kağıt varlıklarını terk etmeye ve fiziki altın almayı düşünmeye çağırdı…

Ünlü yazar ve ekonomist Robert Kiyosaki, günümüz ekonomisinin “dünya tarihindeki en büyük balon” olduğu konusunda uyardı. En çok satan kişisel finans kitabı ‘Zengin Baba Yoksul Baba’nın ortak yazarı, yatırımcıları kağıt varlıklarını elden çıkarmaya çağırdı.

Finansal piyasalar yüksek volatiliteye maruz kaldığından, hisse senetleri ve bonoların değer kaybetmesinden ve hatta geniş ölçüt Borsa Yatırım Fonlarının (ETF’ler) kırmızıya dönmesinden dolayı bu yıl çoğu yatırımcı için pek neşe getirmedi.

Mevcut piyasa gerilemesiyle bir dizi finansal varlığın fiyatı düşerken, bazı yatırımcılar potansiyel bir ödül umuduyla riskli stratejilere başvurdu. Ancak Kiyosaki, en kötüsünün henüz gelmediğine inanıyor ve bu tür ayartmalara teslim olunmaması konusunda uyarıda bulunuyor.

Yazar, “paranızı elinizde tutun” tavsiyesinde bulundu ve kendi stratejisini paylaştı. “Birçoğunuz hisse senetlerine, bonolara, ETS’ye veya MF’lere yatırım yapmadığımı biliyorsunuz. Bundan sonra söyleyeceklerime lütfen kulak asmayın: Kâğıt varlıklardan kurtulurum” diyen Erdoğan, dünya ekonomisinin “piyasa olmadığını” da sözlerine ekledi.

Bunun yerine, ekonomik belirsizliğe karşı tamamen bağışık olmasa da değerlerinin daha istikrarlı olduğunu savunarak, değerli metallere piyasa çalkantısına ve enflasyona karşı bir önlem olarak bakmayı öneriyor.

Kiyosaki geçen yıl bir röportajda “Altını sevdiğim için almıyorum, Fed’e güvenmediğim için altın alıyorum” demişti. Altın ve gümüşe yatırım yapmanın diğer yolları arasında, metalleri ETF’lerle değil, doğrudan “gerçek altın veya gümüş paralarla” satın almayı tercih ediyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.