Dolar 32,5683
Euro 34,8883
Altın 2.435,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Yolcu Treni Kazasında 1 Kişi Öldü, Onlarca Kişi Yaralandı

Yolcu Treni Kazasında 1 Kişi Öldü, Onlarca Kişi Yaralandı
4 Nisan 2023 21:37
306

Hollandalı yetkililer, kazaya bir inşaat vincinin neden olmuş olabileceğini öne sürdü.

Yerel yetkililer ve medya, Hollanda’da gece meydana gelen tren kazasında en az bir kişinin hayatını kaybettiğini ve düzinelerce kişinin yaralandığını söyledi.

Olay, Salı günü yerel saatle 03:25 (01:25 GMT) civarında, Leiden’den Lahey’e giden gece treni varış noktasından pek de uzak olmayan Voorschoten kasabasından geçerken meydana geldi.

Olay yerinden alınan görüntülerde, bir vagonun tarlaya girdiği, diğerinin ise rayda yan yatmış olarak görüldüğü görüldü. Acil servis sözcüsü, arka arabada küçük bir yangın çıktığını, ancak kısa sürede söndürüldüğünü söyledi.

Hollanda Demiryolları’na (NS) göre tren, 30’u yaralı olmak üzere yaklaşık 50 yolcu taşıyordu. Bazıları olay yerinde küçük yaralanmalar için tedavi gerektirdi, ancak 19’u acil duruma yanıt olarak Utrecht şehir merkezinde açılan bir tesis de dahil olmak üzere çeşitli hastanelere götürüldü.

Kazanın bir yük treniyle çarpışmadan kaynaklandığına dair ilk spekülasyonlar vardı. Ancak, daha sonra bölgesel bir acil durum müdahale kuruluşu, yolda küçük bir inşaat vincinin bırakılmış olabileceğini öne sürdü.

Ekipman parçasının kaza mahallinde bulunduğu bildirildi, ancak trajedideki rolü henüz kesin olarak belirlenmedi.

ProRail ağının CEO’su John Voppen, kazayı “Hollanda demiryolları için kara bir gün” olarak nitelendirdi ve düşüncelerinin etkilenen herkesle birlikte olduğunu söyledi. Voorschoten Belediye Başkanı Nadine Stemerdink, olayı “inanılmaz derecede trajik” olarak nitelendirdi ve başsağlığı diledi.

NS, Twitter’da kaza nedeniyle Leiden ile Lahey arasında hiçbir trenin çalışmayacağını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.