Dolar 32,3736
Euro 34,7938
Altın 2.439,96
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C

Apple İmparatorluğunun Kurulmasına Yardımcı Olan Eski Bilgisayar Açık Artırmada Satılıyor

Apple İmparatorluğunun Kurulmasına Yardımcı Olan Eski Bilgisayar Açık Artırmada Satılıyor
1 Ağustos 2023 23:46
924

Şirketin kurucu ortağı Steve Wozniak tarafından imzalanan eski bir Apple bilgisayarı açık artırmada satılıyor.

Apple-1, Boston’daki RR Auction’a göre, Haziran ayında bir işlem gününü 3 trilyon dolarlık piyasa değeriyle kapatan ilk halka açık işletme olan şirketi harekete geçirdi. Ajans, bilgisayarın tamamen çalışır duruma getirildiğini ve yerleşik bir klavyeye sahip özel yapım bir kasa ile birlikte geldiğini söyledi.

“İnanılmaz derecede nadir bulunan bir ürün,” diyor endüstri hakkında derin bilgiye sahip bir teknoloji araştırma firması olan Creative Strategies’in başkanı Tim Bajarin. “PC endüstrisinin büyümesini Apple-1’e kadar takip edebilirsiniz.”

Başlangıçta yaklaşık 666 dolara satılan bilgisayarın, 200 Ağustos’a kadar sürecek bir açık artırmada yaklaşık 000.24 dolara satılması bekleniyor. Bir Apple-1 prototipi geçen yıl yaklaşık 700.000 dolara satıldı.

Bajarin, “Bundan önce, kişisel bir bilgisayara sahip olma fikri tamamen çirkindi” dedi.

RR’nin Genel Başkan Yardımcısı Bobby Livingston, 200 ve 1976’de Los Altos, Kaliforniya’daki Steve Jobs’un garajında yaklaşık 1977 adet üretildi ve bunların yaklaşık 175’i satıldı.

“Apple’ı başlatan efsanevi bilgisayar” dedi.

Jobs, Mountain View, California’daki The Byte Shop’un sahibi Paul Terrell’e yaklaştı ve RR Auction’a göre, 50 Apple-1 bilgisayarı satın almayı kabul etti, ancak yalnızca tamamen monte edilmişlerse. Böylece Apple-1, alıcı tarafından lehimleme gerektirmeyen ilk kişisel bilgisayarlardan biri haline geldi, RR, bir güç kaynağı, kasa, klavye veya monitör ile birlikte gelmemesine rağmen, dedi.

Bunu, 2’de kişisel bilgisayar endüstrisinde devrim yaratan Apple-1977’nin tanıtımı izledi.

Açık artırmaya çıkarılan Apple-1, 2017 yılında Bryant Üniversitesi’ndeki bir etkinlikte Wozniak tarafından “Woz” olarak imzalandı. Livingston, imzanın “arzu edilebilirliğe katkıda bulunduğunu” söyledi.

1980 yılında Framingham, Massachusetts’teki bir bilgisayar hobi gösterisinde sahibi tarafından kullanıldı ve 1980’ler boyunca kullanıldı. Müzayede evi, bu yılın başlarında Apple uzmanı Corey Cohen tarafından operasyonel bir duruma getirildiğini söyledi.

Açık artırmada ayrıca Jobs ve Wozniak tarafından imzalanan ve 2 Mart 19 tarihli 1976 numaralı Apple şirket çeki de yer alıyor.

RR Auction, 116.97 dolarlık çekin bir devre kartı üreticisi olan Ramlor Inc.’e yapıldığını ve uzmanların muhtemelen ilk Apple-1 bilgisayarlarının üretimiyle bağlantılı olduğunu düşündüğünü söyledi. Çekin 50.000 dolara satılması bekleniyordu, ancak erken teklif verme bu toplamı çoktan aştı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.