Dolar 32,5496
Euro 34,9912
Altın 2.420,94
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Az Bulutlu
Samsun
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Çeşitli Konular

12 Kasım 2022 09:39
149

Bismillahirrahmanirrahim

Âlemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan Allah’a hamt, Peygamberimize, âline ve sahabelerine salât ve selam ederiz.

TEKNOLOJİ; Cenab-ı Allah’ın insanoğluna ihsan ettiği büyük bir nimettir. İnsanın bu nimeti fayda için kullanması gerekir. Bunun için araştırma ve geliştirme faaliyetleri ihmal edilmemelidir. Bu faaliyetler olmadan medeniyet yarışını sürdürmek ve insanlığa daha yararlı olmak mümkün değildir. Hayatın her alanında, bilgi üreten ve teknoloji geliştiren ülke haline gelebilmek için, bütün imkânlar değerlendirilmelidir. Cehaletten aydınlığa, şirkten, inkârdan ve nifaktan tevhide, zulümden adalete, adil düzene kavuşmak ancak Kur’an-ı Kerim’in telkin ettiği temel prensiplere bağlılıkla mümkün olur. Kur’an-ı Kerim’in rehberliğini ret ederek, şeytanın adımlarına tabi olanlar, fert ve toplumun hiçbir meselesini çözemezler.

KÜLTÜR; Milletimiz asırlar boyu, ahlak ve maneviyata dayanan kültürü ile bütün insanlığa ışık tutmuş, en üstün medeniyetleri kurmuş ve bütün insanlığın saadetine paha biçilmeyecek derecede büyük katkılarda bulunmuştur. Bu gün de bütün insanlık, yeryüzünde adil bir düzenin kurulması için, milletimizin öncülük yapmasını beklemektedir. Millî Görüş, bu sorumluluğu yüklenmektir. Millî Görüşçüler bir yandan bu sorumluluğunun bilincinde olarak, diğer yandan da Türkiye’nin uluslararası konumunun güçlendirilmesi, vatandaşları mutlu ve müreffeh bir ülke haline gelmesi için milli, ekonomik ve sosyal politikalarla birlikte, milletimizin değerlerini ortaya çıkaran, temeli ahlâk ve maneviyata, nefsin terbiyesine ve Hakk’ın üstün tutulmasına dayanan, yeni, örnek ve üstün bir medeniyetin kurulmasını sağlayacak bir kültür hamlesini gerçekleştirmeyi en önemli görevleri arasında saymaktadır. Millî Görüş, Türkiye’nin kalkınmasının, kültür ve sanatın gelişmesinin ancak özgür bir ortamda olacağına inanmaktadır. Bu nedenle insan hakları ve özgürlüklere dayalı, kaba kuvveti değil Hakk’ı üstün tutan, âdil bir düzenin tesis edilmesini her konunun önünde ve her şeyden önemli sayar. Bir millet, sadece kendi medeniyet değerleri ile ayağa kalkar.

TURİZM; Türkiye’nin doğal güzelliklerini, zengin tarihi ve kültürel mirasını tüm insanlıkla paylaşmak, insanlar arasında dostluğun ve kardeşliğin gelişmesine hizmet etmek için, turizm faaliyetlerinin serbest piyasa kuralları içerisinde gelişmesini sağlayacak gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bunun aynı zamanda ülke ekonomisine önemli katkıları olacağı açıktır.

Turizmde ayrıca ülkemizi ziyarete gelen misafirlere, milletimizin asırlar boyu insanlığa ışık tutan değerlerinin tanıtılmasına da önem verilmeli ve böylece turizmin her yönüyle hızla gelişmesine katkıda bulunulmalıdır. Bu konu da, ancak Millî Görüş zihniyeti ile harekete geçirilebilir.

ÇALIŞMA HAYATI; Çalışma hayatında barış, kardeşlik, iş birliği ve karşılıklı hakların korunması ve verimlilik esas olmalıdır. İşyeri çalışma koşullarının uluslararası normlara, sağlık koşullarına sahip ve insan onuruna yaraşır şekilde olmasının sağlanması ve denetlenmesi devletin görevleri arasındadır.

Millî Görüş zihniyetinin, Saadet kadrolarının iktidarında, bu ülkenin evlatları işini serbestçe seçecek, adil ve uygun çalışma koşullarına sahip olurlar. Herkes, hiçbir fark gözetilmeksizin, eşit çalışma karşılığında eşit ücret hakkına kavuşur ve emeğinin karşılığını, alnının teri kurumadan alır. Saadet iktidarında, adalet, güvenlik, temsili görevler ve idarenin üst düzey görevlileri hariç, işçi memur ayırımı yapılmadan, tüm kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı verilmesini sağlayan düzenlemeler yapılır. Çalışanlar haklarını sadece Millî Görüş iktidarında alabilir.

ENGELLİLER; Millî Görüş’ün bir özelliği de, engelli vatandaşlarımıza yapılacak olan hizmetleri göstermelik ve yapıyor gözükmek için değil, insani ve manevi değerleri önde tutarak yapmasıdır. Bu hususta, bütün Türkiye sathında yaygın organizasyonlarla, yine her sahayı içine alan plan ve programlarla, bu güne kadar ihmal edilmiş olan hizmetlerin yapılmasına özel önem verir.

Millî Görüş; engellilerin, toplumun önemli ve saygıdeğer bir bölümünü teşkil ettiğini göz önünde bulundurularak, çalışacakları iş sahalarının hazırlanmasına, insanca yaşama şartlarına kavuşturulmalarına, her türlü tesis ve alt yapıda kendileri için gereken yatırımların yapılmasına özel bir itina gösterir. Ayrıca, engellilerin ihtiyaç duydukları her türlü alet ve gerecin, külfetsiz bir şekilde karşılanması için kolaylık sağlar, bunları üreten ve ihraç eden tesislerin kurulmasını ve gelişmesini teşvik eder. Engelliliğe yol açan sebeplerin ortadan kaldırılması hususunda gerekli ve yeterli çalışmaların yapılmasını, devlet politikası olarak sürdürülmesine özel önem verir. Ağır engelliler için “Kerim devlet anlayışı” esas alınarak hizmetleri yürütür.

ANNELERİMİZ; Cennet annelerin ayakları altındadır. Bizleri Allah’ın dilemesi ve mucizesi ile dokuz ay karnında taşıyan, her an yanımızdan hiç eksik olmayan büyük fedakârlık örnekleri annelerimiz… İlk mürebbilerimiz… Nesillerin yetiştirilmesine öncülük eden annelerimiz… Bizleri önce bir müddet karnında, sonra kollarında ve ölünceye kadar da kalplerinde taşıyan annelerimize gösterilecek sevgi ve saygıya ortak olabilecek başka bir varlık yaratılmamıştır. Ev tanzimi ve evlat terbiyesini omuzlarına alan anneler, cidden engin bir muhabbete, derin bir saygıya ve ömürlük bir teşekküre layıktırlar. Rabbimiz İsra Sûresi 23. Ayet’te buyuruyor: “Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine ‘of’ bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle.” Bir sahabe Peygamberimize; “Kendisine en iyi davranılması gereken kimdir?” diye sorar. Peygamberimiz: “Anan, sonra anan, daha sonra yine anan, sonra baban, sonra da sana en yakın olan akraban” buyurmuştur. Atalarımız, “Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz” demişlerdir. Benim de varlığıma sebep olan annem, emri hak vaki olup 11 Kasım 2022 Cuma günü sabahı vefat etmiştir. Görevimizi yaptık ve kabrine yerleştirdik. Kabrini cennet bahçesi eylesin. Bizi de kendisine cari sadak eylesin. Dua eder, duanızı bekleriz. Selam hidayete tabi olanlara…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
27 Mart 2024 06:14
25 Ekim 2023 10:01
2 Ağustos 2023 09:09
29 Temmuz 2023 15:10
22 Temmuz 2023 12:40
19 Temmuz 2023 08:12
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.