Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

DSÖ’den Tedros: COVID-19’un Kökenini Bulmak Ahlaki Bir Zorunluluktur

DSÖ’den Tedros: COVID-19’un Kökenini Bulmak Ahlaki Bir Zorunluluktur
12 Mart 2023 14:50
223

Dünya Sağlık Örgütü başkanı, COVID-19’un kökenlerini keşfetmenin ahlaki bir zorunluluk olduğunu ve tüm hipotezlerin araştırılması gerektiğini söyledi.

Wall Street Journal tarafından bir ABD ajansının, salgının muhtemelen kasıtsız bir Çin laboratuvar sızıntısından kaynaklandığını değerlendirdiği ve DSÖ üzerinde yanıt bulması için baskıyı artırdığı bildirildi. Pekin, ABD Temsilciler Meclisi’nin bu hafta gizliliği kaldırmak için oy kullanmasının ardından yakında kamuoyuna açıklanabilecek olan değerlendirmeyi reddediyor.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cumartesi günü geç saatlerde Twitter’da; “#COVID19’un kökenlerini anlamak ve tüm hipotezleri araştırmak kalır: Gelecekteki salgınları önlememize yardımcı olacak bilimsel bir zorunluluk, ölen milyonlarca insan ve #LongCOVID ile yaşayanlar için ahlaki bir zorunluluk,” dedi.

DSÖ’nün küresel COVID-19 salgınını tanımlamak için “pandemi” kelimesini ilk kez kullanmasının üçüncü yılını kutlamak için yazıyordu.

Aktivistler, politikacılar ve akademisyenler bu hafta sonu açık bir mektupta, yıldönümünün odak noktasının eşit olmayan COVID-19 aşısının tekrarını önlemek olması gerektiğini söylediler ve bunun en az 1,3 milyon önlenebilir ölüme yol açtığını söylediler.

2021’de DSÖ liderliğindeki bir ekip, ilk insan vakalarının bildirildiği Çin’in Wuhan kentinde ve çevresinde haftalar geçirdi ve ortak bir raporda virüsün muhtemelen yarasalardan insanlara başka bir hayvan aracılığıyla bulaştığını, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Çin daha fazla ziyarete gerek olmadığını söyledi.

O zamandan beri DSÖ, tehlikeli patojenler üzerine bir bilimsel danışma grubu kurdu, ancak önemli verilerin eksik olduğunu söyleyerek, pandeminin nasıl başladığına dair henüz herhangi bir sonuca varmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.