Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 12°C
Az Bulutlu
Samsun
12°C
Az Bulutlu
Çar 8°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 13°C

Fransa, Dünya Kupası Finalinin Arifesinde Virüsü Kontrol Altına Almak İçin Mücadele Ediyor

Fransa, Dünya Kupası Finalinin Arifesinde Virüsü Kontrol Altına Almak İçin Mücadele Ediyor
18 Aralık 2022 13:11
98

Fransız ekibinin birkaç üyesi son günlerde hastalandı…

Fransa teknik direktörü Didier Deschamps, ekibinin, takıma yayılan bir virüsün Arjantin’e karşı Pazar günü oynanacak FIFA Dünya Kupası finali öncesindeki hazırlıklarını etkilememesini sağlamak için “mümkün olduğunca çok önlem” aldıklarını söyledi.

Fransız saflarından birkaç oyuncu, savunma ikilisi Raphael Varane ve Ibrahima Konate ile Barcelona forveti Ousmane Dembele ile Cuma günkü antrenmana katılamayacakları gizemli hastalığa yakalandı.

Bu, Adrien Rabiot ve Dayot Upamecano’nun Çarşamba günkü Fas’a karşı yarı final galibiyetini hastalık nedeniyle kaçırmalarının ardından geldi – Adrien Rabiot ve Dayot Upamecano, önlem olarak otel odasına kapatıldı.

1962’deki Brezilya’dan bu yana Dünya Kupası’nı elinde tutan ilk takım olmaya çalışan Fransa, oyuncuların ateş, mide sorunları ve baş ağrısı gibi bir dizi semptomdan muzdarip olduğunu bildirdi.

Brezilya’dan oyuncular turnuvanın başlarında benzer şikayetler bildirmişti ve Deschamps daha önce çeşitli stadyumlardaki klimaların bir virüsün gelişmesi için ideal bir ortam sağladığını iddia etmişti.

Deschamps Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, “Mümkün olduğu kadar çok önlem almaya, gerektiği kadar uyum sağlamaya ve devam etmeye çalışıyoruz” dedi.

“Açıkçası bu olmasaydı daha iyi olurdu ama biz sağlık personelimizle mümkün olduğunca iyi idare ediyoruz.”

“Biz… sakin ve odaklanmış durumdayız. Bugün daha sonra biraz daha bilgi alacağım ve bunu bu gece belki yarın düşüneceğim. Ve tabii ki bu önemli maça hazır olmayı dört gözle bekliyoruz .”

Bununla birlikte, son raporlar Fransa için olumluydu ve tüm kadro finalden önce Cumartesi öğleden sonra antrenman yapacak kadar iyi durumdaydı – bu haberler, Aurelien Tchouameni ve Theo Hernandez’in de Cuma günkü seansı kaçırmasıyla, azalan sıralamaları göz önüne alındığında Les Bleus’a bir destek olacak.

Paul Pogba, N’Golo Kante, Karim Benzema ve Christopher Nkunku gibi isimlerin Katar’da topa vurulmadan önce turnuvadan önce sakatlıklarla sarsıldığı Fransa’da.

Fransa kaptanı Hugo Lloris, ünlü kupayı art arda ikinci Dünya Kupası için kaldırma teklifinden önce, kampı hastalığa karşı korumanın bir yolu olmadığını ve kendi kontrolleri dışındaki sorunları çözmenin kendisinin ve takım arkadaşlarının görevi olduğunu söyledi.

Tottenham’lı oyuncu, “Bu tür şeylere asla gerçekten hazır değiliz, ancak mümkün olan en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz” dedi.

“Konsantre olmaya devam ediyoruz ve elbette bir Dünya Kupası finalinde oynayacağımız için çok heyecanlıyız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.