Dolar 32,5991
Euro 34,7375
Altın 2.498,06
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

Stockholm’de Kuran’ın Yakılmasına Tepkiler Artıyor

Stockholm’de Kuran’ın Yakılmasına Tepkiler Artıyor
22 Ocak 2023 20:38
116

Kuran’ın yakılması, Danimarka’da Steam Kurs (Hard Line) adlı küçük bir aşırı sağcı partinin lideri Rasmus Paludan tarafından gerçekleştirildi. Aktivist kitabı ateşe verirken polis güvenliği sağladı. Aynı günün ilerleyen saatlerinde İsveç’in İstanbul’daki konsolosluğunun önünde toplananlar, İsveç polisinin Müslümanların kutsal kitabının yakılmasına izin vermesine öfkelendi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuran’ın yakılmasını nefret suçu olarak nitelendirdi ve İsveç makamlarını Paludan’ı durdurmaya çağırdı. İsveçli yetkililer olayı kınadı, ancak aktivistin eylemlerinin ifade özgürlüğünü koruyan yasalara uygun olduğunu ileri sürdü.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, “Birçokları için kutsal olan kitapların yakılması son derece saygısız bir eylemdir” dedi ve Müslümanlara sempatisini dile getirdi. “İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır. Ancak yasal olanın mutlaka uygun olması gerekmez.” dedi.

Cumartesi günü Türkiye, İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson’ın 27 Ocak’ta yapılması planlanan ziyaretini iptal etti. Hareket, aktivistlerin bu ay Stockholm’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heykelinin baş aşağı asıldığı Türkiye karşıtı bir protesto düzenlemesinin ardından geldi. Kürt Demokratik Toplum Merkezi Cumartesi günü, aktivistlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı olan bir pankartı ezdiği başka bir gösteriye öncülük etti.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir Karşıyaka’daki Yunan bayrağı ile ilgili efsane olan o anısını tekrar hatırlatmak ihtiyacı hissettik.

indir Life Haber Ajansı

Her tarafı çiçeklerle bezenmiş bir otomobil ile Karşıyaka ‘ya gidip köşke girmiş. Bir de ne görsün! Mermer merdivenlerde yere serilmiş kocaman bir Yunan bayrağı…

Gazi sormuş:
– Nedir bu?

Halk anlatmış :
– Yunan Kralı bu eve girerken bu basamaklarda Türk bayrağını çiğnemişti, Paşam! …

Gazi kaşlarını çatmış ve demiş ki:
– Hata etmiş!… Ben bu hatayı tekrar edemem. Bayrak bir milletin şerefidir, ne olursa olsun yerlere serilmez ve çiğnenmez, kaldırınız!


Tüm bunlar yaşanırken, etkisi ve doğruluğu tartışılır bir protestoyu da tekrarının yaşanmamasını dileyerek paylaşmak istedik.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.