Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Tayland’da Devasa Lityum Yatakları Ortaya Çıkarıldı

Tayland’da Devasa Lityum Yatakları Ortaya Çıkarıldı
20 Ocak 2024 22:18

Bu keşif, Güneydoğu Asya ülkesinin elektrikli araç üretiminde bölgesel bir merkez olma hedefine ulaşmasına yardımcı olabilir…

Bir hükümet yetkilisinin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre Tayland, güney eyaleti Phang Nga’da yaklaşık 15 milyon ton lityum kaynağı buldu. Bu mineral yenilenebilir enerji endüstrisi için çok önemli.

Bu keşif, ülkenin Bolivya ve Arjantin’den sonra dünyanın en büyük üçüncü lityum rezervlerine sahip olduğu anlamına geliyor. Ancak bunların ne kadarının ticari amaçlarla kullanılabileceği belli değil.

Hükümet sözcü yardımcısı Rudklao Intawong Suwankiri’ye göre, yataklar iki farklı yer arasında bölünmüş durumda. “Bulduğumuz kaynaklardan ne kadarını kullanabileceğimizi öğrenmeye çalışıyoruz. AFP’ye göre Rudklao The Nation televizyon kanalına verdiği demeçte, “Bu zaman alıyor.

“Bu iyi bir haber. Tayland’ın elektrikli araç bataryası üretiminde kendine yeter hale gelmesi için bir fırsat,” dedi Rudklao.

Akıllı telefonlar, araba aküleri ve diğer şarj edilebilir elektronik cihazların üretiminde hayati önem taşıyan lityuma olan talep dünya genelinde giderek artıyor. Ayrıca BM, geleceğin temiz elektrik şebekelerinde enerji depolama potansiyeli nedeniyle lityumu “fosil yakıtsız ekonominin temel direği” olarak görmektedir.

Bu arada, Ağustos ayında göreve gelen Tayland Başbakanı Srettha Thavisin yönetimi, ülkeyi elektrikli araçlar için bölgesel bir üretim üssü haline getirmeyi hedefliyor. Tayland’ın geleneksel otomobil üretimi konusunda bir geçmişi var.

Aralık ayında, iki Çinli elektrikli araç devinin Tayland’ı bir üretim merkezi olarak tanıtmak amacıyla 2.3 milyar baht (64 milyon $) yatırım yapma sözü verdiği bildirildi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.