Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Kuzey Kore Lideri Yeni ICBM ve Daha Büyük Nükleer Cephanelik Siparişi Verdi

Kuzey Kore Lideri Yeni ICBM ve Daha Büyük Nükleer Cephanelik Siparişi Verdi
1 Ocak 2023 21:39
99

Kim Jong-un, Pyongyang’ın egemenliğini korumak için “ezici bir askeri güce” ihtiyacı olduğunu söyledi…

Devlet medyasının bildirdiğine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkeyi yeni bir kıtalararası balistik füze (ICBM) geliştirmeye ve Kore Yarımadası’ndaki artan gerilimin ortasında nükleer cephaneliğini artırmaya çağırdı.

Devlet tarafından yönetilen KCNA’ya göre Kim Pazar günü yaptığı açıklamada, Washington ve “şüphesiz düşmanımız” Seul’ün Kuzey Kore’yi Güney Kore topraklarında konuşlandırılan ABD nükleer varlıklarıyla “tecrit etmeye ve boğmaya” çalışırken Pyongyang’ın kendisini savunmak için “ezici bir askeri güce” ihtiyacı olduğunu söyledi. haber Ajansı.

İktidardaki Kore İşçi Partisi’nin (WPK) bir toplantısında, ülkenin lideri “hızlı nükleer karşı saldırı” yapabilen yeni bir ICBM’nin Kuzey Kore tarafından geliştirilmesi gerektiğinde ısrar etti.

KCNA’nın bildirdiğine göre Kim, ” ülkenin nükleer cephaneliğinin katlanarak artmasının ” Kuzey Kore’nin 2023’teki savunma stratejisinin “ana yönelimi” olacağını söyleyerek ” taktik nükleer silahların seri üretiminin” önemini vurguladı .

Ajans, Pyongyang’ın ayrıca ilk askeri uydusunu “mümkün olan en erken tarihte” fırlatmayı planladığını ve bunun geliştirmenin son aşamalarında olduğunu da sözlerine ekledi.

Cumartesi günü Kim, orduya 30 yeni 600 mm süper büyük çoklu roketatar teslim ettiği için ülkenin savunma sanayisine övgüde bulundu. Nükleer kapasiteye sahip sistemi , Güney Kore’nin herhangi bir yerine sürpriz ve isabetli fırlatmalarla vurabilen, ülkenin “temel saldırı silahı” olarak tanımladı.

KCNA tarafından aktarıldığı üzere , “Nükleer nükleer ile ve topyekun bir çatışma için topyekün bir çatışma ile karşılık verme kararlılığımızı ilan ettik” diye uyardı.

Batılı medya kuruluşlarının hesaplamalarına göre Kuzey Kore, 2022’de bazıları ICBM’leri içeren rekor sayıda füze testi gerçekleştirdi. Ve yeni yılın ilk saatlerinde doğu kıyısı açıklarında kısa menzilli bir balistik füze ateşledi. Washington ve Seul, Kuzey’in 2017’den beri nükleer testi için hazırlandığını iddia etti.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol Pazar günü Kuzey Kore’nin nükleer ve füze provokasyonlarına devam edeceği konusunda uyardı ve ofisine göre Seul ordusunun bu tür hareketlere açık bir misilleme ile yanıt vermesi gerektiğinde ısrar etti.

Pazartesi günü Pyongyang, Güney Kore topraklarına beş insansız hava aracı gönderdi ve Seul, Kuzey Kore hava sahasına üç İHA uçurarak yanıt verdi. Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup Çarşamba günü parlamentoya yaptığı açıklamada, Başkan Yoon’un kendisine “gerginliği artırma riski anlamına gelse bile” kısasa kısasa yanıt vermesini emrettiğini söyledi.

Yoon’un Mayıs ayında iktidara gelmesinden ve ABD ile askeri bağları daha da güçlendirmeye dayanan “güç yoluyla barış” politikası ilan etmesinden bu yana iki komşu ülke arasındaki gerilim tırmanıyor. Aralık ayı sonlarında Seul, Amerikalılarla ortak tatbikatlarda artış olduğunu duyurdu ve bu tür 20 tatbikatın yalnızca 2023’ün ilk yarısı için planlanması planlanıyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.